I dette holdningsstof udtrykker forfatteren sin personlige holdning om emnet.

8 år med risikovurdering af statslige it-projekter

Annemarie Vitoft og Anders Find fra Black Swan Institute har sammen med Statens It-råd lavet af grundig analyse af de sidste otte års statslige it-projekter.
Synspunkt18. marts 2019 kl. 05:04
errorÆldre end 30 dage

POLSAG, DACCIS, Civil straffe, PROASK, EFI, Amanda… siger navnene dig noget? Det er navnene på kuldsejlede statslige it-systemer, som har belastet de offentlige budgetter og forsinket digitaliseringen af det offentlige Danmark.

I 2010/2011 var vi som del af Finansministeriet med til at etablere Statens It-råd og implementere en fælles statslige it-projektmodel. Med baggrund i bl.a. de førnævnte kuldsejlede offentlige it-projekter skulle der mere styr på it-projekter i staten.

Alle it-projekter i staten med et budget på over 10 millioner kroner skulle have en businesscase, og de skulle risikovurderes af Statens It-råd før igangsætning, statusrapportere til regeringen under gennemførelsen og rapportere på gevinstrealisering efter projektafslutning. Siden 2014 har vi i regi af Black Swan Institute hjulpet offentlige myndigheder med at blive bedre til risikohåndtering, når de skal styre større digitaliseringsprojekter og -programmer.

På konferencen ”Offentlig Digitalisering” i Aarhus d. 13.-14. marts præsenterede vi sammen med Statens It-råd en erfaringsopsamling: Hvad vi har lært af de første 8 år med fælles rammer for styring af it-projekt i staten.

Få fuld adgang til DigiTech

DigiTech er målrettet professionelle, der arbejder med offentlige it- og digitaliseringsprojekter. Både på kunde- og leverandørsiden. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til DigiTech
Alt indhold på DigiTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger