»Vi gravede ekstra i dybden«: Ejendomsvurderinger var særligt i søgelyset i it-tilsyns første år

vurderingsstyrelsen skilt
Det er vurderingsstyrelsen, der skal stå for at sende ejendomsvurderinger ud gennem det nye it-system. Illustration: Vurderingsstyrelsen.
Skatteforvaltningens it-tilsyn har haft flere store projekter under lup i løbet af det seneste år, og der har især været fokus på det udfordrede projekt om nye ejendomsvurderinger. Milliardprojektet har været genstand for en tredjedel af tilsynets i alt 222 anbefalinger.
6. april kl. 05:45
errorÆldre end 30 dage

For første gang i næsten 10 år lander der i disse måneder nye offentlige ejendomsvurderinger i de digitale postkasser hos boligejere landet over.

De første 50.000 huse er allerede blevet bedømt, og processen er foregået i Skattevæsenets nye vurderingssystem, der fremover skal bruges til at lave offentlige ejendomsvurderinger i Danmark.

De nye vurderinger kommer efter et årelangt projektarbejde i milliardklassen, og undervejs har arbejdet med at få udviklet det nye system både været præget af forsinkelser, fordyrelser og problemer med projektledelsen.

Netop derfor har det nye vurderingssystem været et af de projekter, som Skattevæsenets It-tilsyn har holdt særligt godt øje med i løbet af det forgangne år. Det fremgår af den første årlige redegørelse, som It-tilsynet har udgivet.

Få fuld adgang til DigiTech

DigiTech er målrettet professionelle, der arbejder med offentlige it- og digitaliseringsprojekter. Både på kunde- og leverandørsiden. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til DigiTech
Alt indhold på DigiTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger