Ugens digitalisering: »Et ordentligt hak« i tilliden til Netcompany og frustrationer over nyt it hos politiet

politiet våbenregister
Rigspolitiet har taget et nyt våbenregister i brug, men systemet har været præget af fejl, og derfor er der nærmest ikke blevet udstedt nye våbenpas eller -tilladelser siden lanceringen. Illustration: Rigspolitiet.
Aarhus Kommune trækker i bremsen på stort udbud. Digitaliseringsstyrelsen er klar med ukrainske tekster om danske it-løsninger. Dansk Industri kræver indsats mod manglen på it-specialister. Velkommen til ugens nyhedsopsamling.
22. april kl. 05:45

Kære Læser.

Vi starter ugens opsamling med en historie om frustrede skytter. Årsagen til frustrationerne er et nyt våbenregister hos Rigspolitiet, som ifølge Børsen har skabt problemer for danske jægere og andre våbenejere.

Det nye register blev taget i brug i januar måned, og det skal bruges til at behandle våbentilladelser, men systemet har været præget af fejl, og derfor er der nærmest ikke blevet udstedt nye våbenpas eller -tilladelser siden lanceringen.

Ifølge Rigspolitiet er våbenregistret blev lanceret, selvom myndigheden har vist, at der var fejl og mangler i systemet. Det skyldes nye krav fra EU om øget sporbarhed for skydevåben.

Få fuld adgang til DigiTech

DigiTech er målrettet professionelle, der arbejder med offentlige it- og digitaliseringsprojekter. Både på kunde- og leverandørsiden. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til DigiTech
Alt indhold på DigiTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger