Ugens digitalisering: Blandet modtagelse af regeringens nye digitaliseringsstrategi

regeringens digitaliseringsstrategi
Illustration: Mikkel Bjerg Kristensen / Nanna Skytte.
I denne uges nyhedsoverblik samler vi op på regeringens længe ventede strategi for digitaliseringen af Danmark, der blev præsenteret torsdag. Og så skal vi forbi et europæisk milliardprojekt om at lave en fælles sundhedsdatabase.
6. maj kl. 05:25

Kære læser

I denne uge præsenterede regeringen sit bud på Danmarks nye digitaliseringsstrategi. Det skete torsdag morgen på et pressemøde i København med finansminister Nicolai Wammen (S) i spidsen.

Den nye strategi lægger ifølge ministeren op til en »markant opgradering af det digitale Danmark«, og den skal sikre, at Danmark også i fremtiden spille rollen som en global frontløber på det digitale felt.

»Digitalisering kan gøre os rigere, løfte kvaliteten af den offentlige service, frigøre arbejdskraft og accelerere den grønne omstilling. Vi skal sætte fart på udviklingen og bevare vores stærke fokus på sikkerhed og ansvarlighed, så danskerne fortsat har tillid til det digitale samfund,« siger Nicolai Wammen i en pressemeddelelse.

Få fuld adgang til DigiTech

DigiTech er målrettet professionelle, der arbejder med offentlige it- og digitaliseringsprojekter. Både på kunde- og leverandørsiden. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til DigiTech
Alt indhold på DigiTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger