Tilliden til det offentliges databeskyttelse er lav: »Vi har aldrig været længere fra målet«

10. februar kl. 05:004
Tilliden til det offentliges databeskyttelse er lav: »Vi har aldrig været længere fra målet«
Illustration: Elena Nichizhenova/Bigstock.
En analyse fra Digitaliseringsstyrelsen undersøger tilliden til den digitale offentlige sektor – lidt under halvdelen af de adspurgte svarer, at de er enige eller meget enige i, at »det offentlige passer godt på mine personlige oplysninger«.
Artiklen er ældre end 30 dage

Digitaliseringsstyrelsens analyse 'Tilliden til den digitale offentlige sektor' gemmer ifølge IT-Branchen på »en grim overraskelse«, trods meldinger om det modsatte.

Læs hele artiklen

DigiTech er til professionelle, der arbejder med offentlig digitalisering og it-projekter.

Få 3 ugers gratis prøveabonnement. Betalingskort er ikke påkrævet, og du bliver ikke flyttet til et betalt abonnement efterfølgende.

Du kan også få tilsendt et tilbud til dig.

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til DigiTech
Alt indhold på DigiTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
Adgang til andre medier
Hver måned får du 6 klip, som kan bruges til permanent at låse op for indhold på vores andre medier.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
4 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
4
7. februar kl. 22:42

Før folket forstår skal vi have tal på, hvor meget vi anvender på digitalisering i hele den offentlige sektor. Fra køb af Chromebooks, software, it systemer, forskning, licenser, kurser, robotter, chat bots, retssager, udsættelser, fejlslagene projekter. Alle styrelser, råd der er tilknyttet processen, strategien... hele tjavsen. Den årlige udgift.

2
7. februar kl. 13:36

Jeg synes ikke det offentlige har vist at de er opgaven voksen. Vi hører regelmæssigt om GDPR brud i kommuner til CD'er sendt til den kinesiske ambassade. Når det går galt, halter procedurerne også. Da politiets mainframe blev hacket, endte CSC (eller hvad de nu hedder for tiden) med at konkludere, at der sandsynligvis ikke var ændret i data.

Samtidig vokser de databaser, det offentlige administrerer, og indeholder data, med stigende følsomhed og større værdi for eventuelle hackere. I den sammenhæng synes jeg det er groft uansvarligt at oprette fx et centralt DNA register.

Jeg synes ikke borgernes tillid til er for lav, tvært i mod. Jeg synes det offentlige mangler at vise, at de er i stand til faktisk at sikre borgernes data. Det er ikke et image problem, der kan klares med en oplysningskampagne, men reelle problemer, der skal løses ved ændret praksis.

For øvrigt synes jeg at politikerne fokuserer alt for meget på følelser som tryghed og tillid, og alt for lidt på grundlaget for disse, som sikkerhed og ansvarlighed.

1
7. februar kl. 12:22

Kan nogen gennemskue, hvordan svarene er indsamlet? Af Danmarks Statistik - men digitalt? For i så fald må det vist siges at være en væsentlig fejlkilde.