Tidligere minister og nuværende folketingsmedlem ‘skræmte’ af danskernes manglende digitale færdigheder 

KMD Kontor
Selvom en stor gruppe medarbejdere deltog i prøvevalget, var kun få af dem til stede på kontoret i Ballerup, der stadig bærer præg af nedlukningen i forbindelse med corona. Illustration: KMD. Se større version
Regeringen skal sætte skub i en opkvalificering af de digitale kompetencer hos borgerne. Sådan lyder opfordringen fra Christoffer Melson (V) og administrerende direktør for Dansk IT, Rikke Hvilshøj i et debatindlæg hos Altinget. 
22. december 2021 kl. 05:45

Danmark troner i kapløbet om at være det mest digitaliserede land i EU. Den førsteplads er vi herhjemme ved at være vant til. Men bag de faktorer, der indkasserer førstepladsen, er der fortsat plads til forbedring. 

Sådan lyder beskeden fra it-ordfører Christoffer Melson (V) og forhenværende Venstre-minister og nu afgående administrerende direktør for Dansk IT, Rikke Hvilshøj. I et debatindlæg hos Altinget opfordrer de til, at regeringen får fyret op under de digitale ambitioner på den anden side af nytår. 

»Det er afgørende, at vi sætter ind her og nu for at opkvalificere borgerne, så de føler sig trygge og velinformerede i det digitale Danmark,« lyder det fra de to, der sammen ar zoomet ind på nogle af tallene bag ved udnævnelsen af Danmark som digital frontløber. 

Her bider de særligt mærke i, at Danmark scorer en fjerdeplads på kontinentet inden for såkaldt ‘menneskelig kapital.’ Og selvom det jo lyder fint med en placering i top 5, så finder begge forfatterne bag debatindlægget det ‘skræmmende', at hver fjerde i den danske arbejdsstyrke ikke er i besiddelse af grundlæggende digitale kompetencer. 

Begge peger de på behovet for den digitaliseringsstrategi fra regeringen, som fortsat lader vente på sig.

Få fuld adgang til DigiTech

DigiTech er målrettet professionelle, der arbejder med offentlige it- og digitaliseringsprojekter. Både på kunde- og leverandørsiden. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til DigiTech
Alt indhold på DigiTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.