Tid og ressourcemangel presser SKATs kriseramte moms-projekt: Kan løbe tør for penge til februar

Foto af Morten Bødskov.
Illustration: Skatteministeriet. Se større version
Skatteministeriets afgørende moms-system er hårdt presset, og projektet risikerer at løbe tør for penge igen i starten af 2022. Desuden betyder en presset tidsplan, at man har dårlig tid til test, hvilket sætter den samlede løsnings kvalitet på spil.
9. juni 2021 kl. 05:00
errorÆldre end 30 dage

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen kæmper for at it-understøtte nye moms-regler fra EU ved hjælp af it-systemet OSM2.

Ideen er, at der skal afregnes moms på på varer i forbrugerens hjemland, og det skal blandt andet styrke danske netbutikkers konkurrenceevne overfor lignende webshops fra lande med en lavere moms-sats.

Men projektet er i dyb krise, og som DigiTechs søstermedie Version2 for nylig kunne afsløre, er budgettet eksploderet mellem hænderne på Udviklings- og Forenklingsstyrelsen (UFST). 

Systemet forventes nu at komme til at koste mere end 600 millioner kroner, og ifølge nye dokumenter, som DigiTech har fået adgang til, kan projektet risikere at løbe tør for penge igen allerede i februar måned.

“Baseret på nuværende månedlige burn rate vil projektet have brugt budgettet medio februar 2022,” skriver UFST i en intern præsentation, som DigiTech er i besiddelse af.

Få fuld adgang til DigiTech

DigiTech er målrettet professionelle, der arbejder med offentlige it- og digitaliseringsprojekter. Både på kunde- og leverandørsiden. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til DigiTech
Alt indhold på DigiTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.