Tanja Franck jonglerer med Mitid, Nemlogin og Digital Post: Corona er ikke undskyldning, hvis planen fejler

Foto af Tanja Franck.
Direktør for Digitaliseringsstyrelsen, Tanja Franck, siger, at man ikke kommer til at bruge coronaepidemien som en undskyldning, hvis en række centrale systemer bliver yderligere forsinket. Illustration: Digitaliseringsstyrelsen. Se større version
INTERVIEW: Tanja Franck er blevet direktør for Digitaliseringsstyrelsen midt i en pandemi med hjemsendte medarbejdere og omkring et år til at lande tre vigtige projekter i den digitale danske infrastruktur. Vi har spurgt, hvad planen er.
23. august 2021 kl. 03:45
errorÆldre end 30 dage

Kontorlandskabet hos Digitaliseringsstyrelsen lever op til alle forventninger om et moderne arbejdsmiljø. Luftigt, lyst og ensartet. Men de moderne lydisolerede telefonbokse står tomme, kaffemaskinen brummer lettere utålmodigt og kun fra enkelte skriveborde langs gangen kan man høre de fuldmægtiges fingre arytmisk klapre på tastaturet.

Men selvom der virker stille på kontoret i det centrale København, er der faktisk særdeles travlt hos Digitaliseringsstyrelsen.

Styrelsen er nemlig i den afgørende slutfase i arbejdet med tre helt centrale systemer i den danske digitale infrastruktur. Systemer der får betydning for så godt som alle danskere i den nærmeste fremtid.

Både Mitid, der skal afløse Nemid, næste generation Digital Post og Nemlogin er for nuværende planlagt til at skulle afleveres inden marts næste år, og det er op til direktør Tanja Franck at sørge for, at de tre nøgle-projekter afleveres planmæssigt.

Læs også: MitID, NemLog-in og ejendomsvurderinger: Coronavirus presser kritiske it-projekter

Hun afløste Rikke Zeberg på posten i februar måned, og hun skal foruden afleveringen af de helt store projekter også sørge for, at opgaverne med den løbende drift, tilsyn og vejledning bliver løst.

Der er med direktørens egne ord "noget travlt".

Få fuld adgang til DigiTech

DigiTech er målrettet professionelle, der arbejder med offentlige it- og digitaliseringsprojekter. Både på kunde- og leverandørsiden. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til DigiTech
Alt indhold på DigiTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.