Styrelse ville have nyt Digital Post-system udskudt: Kaos med »uoverskuelige« konsekvenser lurede 

Martin Wood
Illustration: Domstolsstyrelsen.
Helt op til deadline var der hektiske tilstande i Domstolsstyrelsen med ‘røde lamper', snak om nødberedskabsplaner og opfordringer til at udskyde lanceringen af det nye Digital Post-system. Forløbet er endnu et vidnesbyrd, der udfordrer den officielle forklaring om, at udskydelsen primært skyldtes corona-situationen. Men Digitaliseringsstyrelsen holder fast. Systemet var klar. 
9. maj kl. 05:45
errorÆldre end 30 dage

Frygten for et it-kaos, der ville skabe propper i retssystemet og dermed blokere strømmen af sager, fik i efteråret Domstolsstyrelsen til at slå alarm.

Styrelsen bad derfor Justitsministeriet om i fællesskab med Digitaliseringsstyrelsen at drøfte muligheden for at udskyde lanceringen af Næste generation Digital Post (NgDP), der ellers var fastsat til den 30. november.

Årsagen var, at der var alvorlige udfordringer med at få NgDP-systemet til at understøtte de digitale forkyndelser (FDF’er), der snurrer som en krumtap under hele retssystemet og forkynder 1400 sager om dagen.

»Domstolsstyrelsen var bekymrede for, om systemet var klart til at understøtte de for domstolene meget vigtige digitale forkyndelser, som er helt afgørende for en effektiv berammelse og afvikling af retssager. Denne bekymring rejste vi over for både Digitaliseringsstyrelsen og Justitsministeriet,« lyder det i dag i et skriftligt svar fra Domstolsstyrelsens it-direktør Martin Wood, der ikke ønsker at stille op til interview for at uddybe forløbet. 

Men bekymringerne bakkes op af en omfattende mængde dokumentation, som DigiTech har fået adgang til. Dokumenterne omfatter notater og e-mails sendt mellem Digitaliseringsstyrelsen, leverandøren Netcompany, Domstolsstyrelsen og Justitsministeriet, og det går ikke stille for sig. 

Log ind og læs videre
Du kan læse indholdet og deltage i debatten ved at logge ind eller oprette dig som ny bruger, helt gratis.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger