Stort sygesikrings-projekt genstarter med ny taktik efter kuldsejling

Shade Lite
Illustration: Shade Lite / Bigstock Photo.
Et stort projektet om et nyt sygesikringssystem er blevet genstartet, efter at første forsøg kørte i grøften. Denne gang har regionerne bag sadlet om, og derfor skal »den sværeste del« af systemet bygges ovenpå en eksisterende løsning.
22. juni 2020 kl. 05:28
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Nye planer om at lave et stort sygesikringssystem har rejst sig fra asken af det nu droppede Praksys-projekt, der kuldsejlede efter flere års arbejde.

Det nye projekt har fået navnet Luna, og det skal spille rollen som et af de mest kritiske systemer i sundhedsvæsenet.

Systemet skal bruges til at administrere landets praktiserende læger. Hvert år bliver der afregnet og udbetalt 22 milliarder kroner til lægerne for udførte sundhedsydelser, og det nye system skal styrke kontrollen med de mange millioner regningsbilag fra lægerne, efter at Rigsrevisionen tidligere har kritiseret regionerne for ikke at gøre nok på netop det område.

Ambitionen er den samme, som den var for det kuldsejlede Praksys-system, der blev lukket, da regionerne hævede kontrakten med leverandøren DXC. Det skete efter en række stridigheder og mere end fem års arbejde.

Tidshorisonten for det nye projekt er markant kortere end det første forsøg, og efter planen skal Luna-systemet være i drift i alle regioner allerede i inden for to år - i 2022.

Få fuld adgang til DigiTech

DigiTech er målrettet professionelle, der arbejder med offentlige it- og digitaliseringsprojekter. Både på kunde- og leverandørsiden. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til DigiTech
Alt indhold på DigiTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger