Statslige it-projekter for milliarder i fare: Myndigheder frygter konsulentbesparelser

Mavepuster it-projekt
Illustration: Azat Valeev / Bigstock Photo. Se større version
28. april 2021 kl. 05:45
errorÆldre end 30 dage

De kulørte lamper blinker faretruende i den seneste rapport fra Statens It-råd. Syv af statens it-projekter er blevet tildelt et rødt trafiklys, mens hele fjorten af slagsen lyser gult. Det svarer til 60 procent af den samlede portefølje, der ikke er på sporet - den største andel nogensinde. 

Flere myndigheder peger på, at regeringens konsulentbesparelser, der skal udgøre 900 millioner kroner, presser it-projekterne.

Det skyldes, at »mange af myndighederne bruger eksterne leverandører og it-konsulenter til at bistå med realiseringen af handlingsplanernes initiativer, fordi de ikke selv har it-specialister i deres egne organisationer,« som it-rådet skriver i sin rapport. 

Derfor gør det ondt, når regeringen sender konsulentbudgetterne på tvungen slankekur. Særligt i betragtning af, at it-arbejdet i statslige gemakker i høj grad er outsourcet til private leverandører. 

»It-rådet ser, at mange myndigheder har et stort behov for eksterne kompetencer til at løse de opgaver, de står med på it-området,« skriver rådet i sin rapport og uddyber et andet sted.

»Hos nogle myndigheder er behovet så udtalt, at de er blevet for afhængige af private leverandører. It-rådet oplever, at flere myndigheder giver udtryk for, at de aktuelle konsulentbesparelser giver udfordringer med at gennemføre it-projekter og realisere planerne for systemporteføljerne.«

Få fuld adgang til DigiTech

DigiTech er målrettet professionelle, der arbejder med offentlige it- og digitaliseringsprojekter. Både på kunde- og leverandørsiden. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til DigiTech
Alt indhold på DigiTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.