Statens store HR-projekt fortsætter: »Vi har lært af de første tilslutninger og justerer metoden til anden bølge«

Foto : Moderniseringsstyrelsen

Statens store HR-projekt fortsætter: »Vi har lært af de første tilslutninger og justerer metoden til anden bølge«

En ny bølge af institutioner skal nu kobles på Statens HR-system. Når den er overstået om et år, vil i alt 50 ud af 120 statslige institutioner bruge it-løsningen.
Flere statslige institutioner har de seneste år været i gang med at anskaffe et fælles HR-system ved navn Statens HR, og nu skal anden bølge af den omfattende implementering til at starte. Den anden runde skal sørge for, at 24 statslige institutioner fra fire ministerområder bliver koblet på it-løsningen.
Vil du have fuld adgang til DigiTech?
Om Statens HR-projekt

Statens-HR er et fællesstatsligt administrativt system, der skal digitalisere en række opgaver og arbejdsgange, som indtil nu har foregået manuelt, fordi staten ikke tidligere har brugt en digitaliseret HR-løsning. Den nye løsning består af et tilpasset standardsystem fra Oracle.

It-projektet skal gøre det muligt at samle alle data om en organisationen og dens medarbejdere ét sted, og ifølge Moderniseringsstyrelsen skal det føre til et mere brugervenligt overblik for ledelsen og for hver enkelt HR-afdeling i staten.

Derudover planlægger Moderniseringsstyrelsen at bruge de mange data, der kommer til at ligge i det nye HR-system, til at benchmarke på tværs af det offentlige.

Sidste år tog HR-afdelingerne i 26 statslige institutioner det nye system i brug, så når 24 institutioner om et år har taget det fælles HR-system i brug, vil i alt 50 ud af omkring 120 institutioner fra 11 ministerområder anvende Statens HR.

Kilde: Moderniseringsstyrelsen.

Folketinget
Annonceret d. 21-02-2020
Rigspolitiet
Annonceret d. 20-02-2020
Vejdirektoratet
Annonceret d. 19-02-2020
Udenrigsministeriet
Annonceret d. 18-02-2020