STAR søsætter »gennemgribende« it-modernisering

Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering
Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR) blev stiftet i 2014. I dag har styrelsen blandt andet kontorer på Østerbro i København. Illustration: Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering.
Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering skal i gang med at modernisere de systemer, der udgør rygraden af det danske beskæftigelsessystem. Projektet betyder også, at systemer hos kommuner og a-kasser skal tilpasses.
25. april kl. 05:30

Den digitale kerne på beskæftigelsesområdet i Danmark skal have et ansigtsløft.

Det er planen for et nyt projekt til 145 millioner kroner hos Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR).

STAR står til dagligt for at håndtere arbejdsmarkedspolitikken i Danmark, og med projektet vil styrelsen lave en »gennemgribende modernisering« af en række it-systemer, som udgør rygraden i det danske beskæftigelsessystem.

Moderniseringen omfatter blandt andet jobportalen Jobnet, som har tre millioner besøgende om måneden, og Det Fælles Datagrundlag, der hver dag samler beskæftigelsesdata fra kommuner, a-kasser, virksomheder og jobsøgende borgere landet over i realtid.

Ifølge beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard er de nuværende systemer »velfungerende, men gamle og konstant dyrere og sværere at vedligeholde«. Derfor skal projektet være med til at fremtidssikre STAR ved at forenkle systemerne og samle dem på en ny platform.

»Gamle teknologier udskiftes og skilles ad, så det fremover bliver lettere og billigere at vedligeholde dem inden for rammerne af STARS bevilling. STAR vil overgå til at anvende nye standardteknologier, som forventes at kunne reducere leverandørafhængigheden,« skriver Peter Hummelgaard om projektet i en orientering til Folketinget.

Få fuld adgang til DigiTech

DigiTech er målrettet professionelle, der arbejder med offentlige it- og digitaliseringsprojekter. Både på kunde- og leverandørsiden. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til DigiTech
Alt indhold på DigiTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger