Sønderborg kommune dumper på webtilgængeligheden: Ny hjemmeside kommer ‘selvfølgelig’ til at overholde loven

Sønderborg kommune
Illustration: Kim Toft Jorgensen. Se større version
I den seneste gennemgang af en række offentlige hjemmesider og applikationer dumper Sønderborg Kommune på webtilgængeligheden. Kommunen vil ikke stille op til interview, men oplyser, at nogle fejl er rettet og andre bliver det om få måneder.
10. januar kl. 05:45

Har man udfordringer med synet eller hørelsen, er der fortsat udfordringer, hvis man bor i en række af landets kommuner. 

En af dem er Sønderborg Kommune, der i den seneste måling fra Digitaliseringsstyrelsen dumper, når det kommer til webtilgængelighed. 

Af de i alt 53 tilsyn, der er blevet gennemført i anden halvdel af sidste år, havner kommunen blandt de otte, der ikke lever op til standarden.  

Sønderborg Kommune scorer således kun 375 point ud af 500 mulighe, og det resulterer i en dumpekarater fra Digitaliseringsstyrelsen. 

Men det står ikke helt så skidt til, oplyser kommunen, der dog nægter at stille op til et interview om det kedelige resultat i målingen. 

‘Vi udbedrede allerede fejlen i august 2021, så vi nu delvist overholder webtilgængeligheden. Grunden til, at Sønderborg Kommunes hjemmeside på daværende tidspunkt blev vurderet i kategorien »Overholder ikke', var manglende link til WAS-tilgængelighedserklæringen,« skriver Morten Jacobsen, der er presseansvarlig i kommunen.

Han oplyser, at rettelsen blev udført på fem minutter, og at Sønderborg Kommune havde lavet sin analyse, inden Digitaliseringsstyrelsen gik i gang med en dybdegående undersøgelse af hjemmesiden.

Få fuld adgang til DigiTech

DigiTech er målrettet professionelle, der arbejder med offentlige it- og digitaliseringsprojekter. Både på kunde- og leverandørsiden. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til DigiTech
Alt indhold på DigiTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.