SKI: Første år med dynamisk indkøb af standardsoftware har budt på flere overraskelser

SKI
Zannie Finderup er udbudschef på området for it og tele hos SKI. Hun har sammen med blandt andre Leon Johansen, der er it-forretningsudvikler i SKI, stået for at udtænke et dynamisk indkøbssystem til standardsoftware. Illustration: DigiTech.
I 2021 tog SKI en ny softwareaftale i brug, som adskiller sig fra klassiske rammeaftaler på en række forskellige punkter. Efter det første år er mere end 250 leverandører blevet optaget på aftalen, og de offentlige kunder har lavet de første 450 køb.
22. juni kl. 05:23

Det var ikke uden nervøsitet, at medarbejderne i den offentlige indkøbscentral SKI for et år siden tog en ny indkøbsform i brug, som den offentlige sektor kunne købe standardsoftware på.

Den nye softwareaftale med nummeret 02.06 blev udbudt som et såkaldt dynamisk indkøbssystem, der på flere områder gør op med traditionelle udbudstænkning på området. Derfor havde SKI forud for lanceringen været i gang med et større forberedelsesarbejde, som skulle sikre en ordentlig overgang for både leverandører og kunder.

Efter det første år er mere end 250 leverandører blevet optaget på aftalen, og de offentlige kunder har lavet de første 450 køb. Og på trods af forberedelserne er det alligevel kommet bag på indkøbscentralen, hvor godt den nye indkøbsmetode er blevet taget imod.

»Vi har været overraskede over, hvor hurtigt skiftet fra både kunderne og leverandørerne har været til det nye system. Vi havde fornemmet, at vi var på vej mod noget rigtigt, men at man så hurtigt glemte sine gamle indkøbsvaner og rykkede over i det nye system, havde vi ikke regnet med,« siger Leon Johansen, der er it-forretningsudvikler i SKI.

Få fuld adgang til DigiTech

DigiTech er til professionelle, der arbejder med offentlig digitalisering og it-projekter. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til DigiTech
Alt indhold på DigiTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger