Skattevæsenets it-vagthund gør status efter første år: Her er syv råd til de store projekter

it-tilsynets medlemmer 2021
It-tilsynets medlemmer. Fra venstre mod højre: Kurt Nørrisgaard, Jens Schmidt, Lilian Mogensen (formand), Peter Trier Schleidt og Lars Mathiesen. Illustration: It-tilsynet.
Et særligt tilsyn har i løbet af det seneste år haft skattevæsenets it-projekter under lup. I en ny redegørelse giver It-tilsynet syv anbefalinger, der skal hjælpe forvaltningen med at få bedre styr på projektledelsen.
27. april kl. 05:15

Styrk porteføljestyringen, få styregrupperne til at tage mere ansvar og fokusér på at eksekvere i stedet for at lave langstrakte analyser.

Sådan lyder nogle af de centrale råd til de fem mest komplekse it-projekter i Skatteforvaltningen. Anbefalingerne kommer fra skattevæsenets særlige it-tilsyn, der i løbet af det seneste år har undersøgt de store projekter i forvaltningen, der hander om at udvikle nye løsninger til alt fra ejendomsvurderinger og boligbeskatning til told og inddrivelse af gæld.

Mange af projekterne har været i gang i flere år. Flere af dem har undervejs oplevet forsinkelser, fordyrelser eller andre problemer. Derfor har det særlige it-tilsyn fået til opgave at pege på, hvor de største udfordringer for projekterne ligger, og hvordan de kan løses.

Få fuld adgang til DigiTech

DigiTech er målrettet professionelle, der arbejder med offentlige it- og digitaliseringsprojekter. Både på kunde- og leverandørsiden. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til DigiTech
Alt indhold på DigiTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger