Skats overtagelse af stort Kombit-system betyder nye it-udgifter til kommunerne

kombit
Illustration: Jesper Kildebogaard.
Skatteministeriet har overtaget det kommunalt-udviklede E&E-system til opkrævning af ejendomsskat og ejendomsbidrag for 145 millioner kroner. Men selvom kommunerne har afhændet E&E, betyder løsningen nye it-udgifter, som man endnu ikke kender omfanget af, viser en aktindsigt.
27. november 2019 kl. 04:56
errorÆldre end 30 dage

Skatteministeriet har overtaget kommunernes nyudviklede it-system til ejendomsskat (E&E). fordi det midt i udviklingen blev besluttet at overlade opkrævningen til staten.

Men selvom kommunerne og Kombit ikke længere ejer E&E, skal de stadig stå for at opkræve en række andre fordringer knyttet til ejendomme. Og det kommer til at betyde nye it-udgifter til kommunerne, fremgår det af et notat fra Kombit, som DigiTech har fået aktindsigt i.

»Det bemærkes, at kommunerne også efter 2020 fortsat vil skulle varetage opgaver forbundet med at beregne og opkræve en række ejendomsrelaterede bidrag, herunder rottebekæmpelsesgebyr, renovation mv. KL og KOMBIT er i gang med at afdække kommunernes behov for nye it-løsninger som følge af en opsigelse af ESR samt salget af E&E til staten med henblik på eventuel fælles løsning,« hedder det i notatet fra det kommunale it-fællesskab.

»Det vil medføre merudgifter til it for kommunerne. Merudgifterne forventes dog at variere fra kommune til kommune som følge af variation mellem, hvor mange bidrag kommunerne i dag opkræver, debitorsystemer samt lokale ønsker til fremtidig løsning. De nærmere merudgifter kendes derfor ikke på nuværende tidspunkt.«

Få fuld adgang til DigiTech

DigiTech er til professionelle, der arbejder med offentlig digitalisering og it-projekter. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til DigiTech
Alt indhold på DigiTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger