Skat udskifter 25 it-systemer: Et af statens største it-projekter nogensinde

Skat
Illustration: Skat.
Den nye europæiske toldlovgivning betyder, at Skat skal udskifte en lang række vigtige it-systemer. Det kommer angiveligt til at koste omkring en milliard kroner i et af statens største udviklingsprojekter nogensinde.
11. maj 2018 kl. 10:33
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Skat skal skrotte hele 25 it-systemer og erstatte dem med nye for at efterleve den nye toldforordning fra EU (EUTK).

Af et jobopslag fra Udvikling og Forenkling i Skat fremgår det, at man er nødt til at udskifte og skrotte de primære it-systemer på toldområdet for at blive blive klar til de nye regler.

»På toldområdet betyder EU's nye toldforordning (EUTK) væsentlige ændringer, der medfører udskiftning af hovedparten af den samlede it-portefølje på toldområdet, så medarbejderne i Toldstyrelsen kan arbejde effektivt og sikre korrekt toldprovenu, gode vilkår for erhvervslivet, sikkerhed ved vareimport samt generelt regel-compliance,« hedder det i jobopslaget efter en dataarkitekt til det såkaldte Implementeringscenter for Told (ICT).

Det var oprindeligt meningen, at EUTK - og dermed også de ny it-systemer - skulle være fuldt implementeret i 2020. Det er siden blevet revideret, så bagkanten nu hedder 2023.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Implementeringscenter for Told blev etableret i 2016 for netop at stå for implementeringen af de nye toldregler - herunder udviklingen af de nye it-systemer.

I en investeringsplan fra dengang kalder Skatteministeriet projektet for »en af de største it-udviklingsopgaver i staten nogensinde«, ligesom det fremgår, at man dengang vurderede at skulle investere næsten en milliard kroner i modernisering af toldområdet fra 2017 til 2020.

Ifølge Version2s oplysninger er det i dag uklart, hvor mange penge der ender med at blive postet i it-moderniseringen af det danske toldsystem, og der er endnu ikke lavet udbud på de nye it-projekter.

Den mest omfattende opgave bliver at erstatte det nuværende system til at håndtere import - det vurderes i et informationsark fra ICT til at have meget høj kompleksitet og kun moderat forretningsmæssig og teknisk kvalitet.

NY TOLDFORORDNING

DigiTech har fået økonomisk støtte fra Europa-nævnet til at sætte journalistisk fokus den nye toldforordning fra EU - EUTK.

Vi dækker forordningen intensivt, fordi implementeringen af den er ved at udvikle sig til et af de største offentlige it-projekter i Danmark - samtidig med at det hele tiden skal koordineres med den nye EU-lovgivning på toldområdet.

Forordningens krav betyder en massiv it-udskiftning hos det danske skattevæsen, og en lang række centrale systemer skal udskiftes eller justeres.

De samlede udgifter er endnu ikke kendte, men det er afklaret, at der bliver tale om et it-projekt i milliardklassen.

Deadline for it-understøttelsen af de nye europæiske toldregler hedder 2025.

Du kan finde hele DigiTechs tema om EUTK, der løbende bliver opdateret med nye artikler, her

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger