SF tager æren for elektroniske patientjournaler til fængslerne: ‘En skandale, at det ikke er sket før nu’

Karina Lorentzen
Illustration: William Vest-Lillesøe. Se større version
Retsordfører Karina Lorentzen (SF), har i lang tid kæmpet for at få digitale patientjournaler indført i Kriminalforsorgen. Nu er det blevet et krav. 
22. december 2021 kl. 05:45

På Christiansborg er særligt et parti tilfreds med, at flerårsaftalen for Kriminalforsorgen indebærer indførslen af elektroniske patientjournaler i landets fængsler og arresthuse. 

For selvom en række partier står bag regeringen og aftalen som helhed, er der ingen tvivl hos SF om, at partiet har spillet en afgørende rolle, når det kommer til, at de papirbaserede journaler nu ser ud til snart at blive fortid bag fængselsmurene. 

»Årsagen til, at det er kommet ind i aftalen, er SF. Derfor betyder det meget for mig, at det lykkedes. Jeg er sikker på, at det vil give bedre behandlingsforløb for de indsatte, og det er ret afgørende. Der er jo tale om nogle mennesker, som ofte fejler noget, og som har som forudsætning for at klare sig bedre, hvis vi behandler deres sundhedsmæssige og sociale udfordringer,« lyder det fra en tydeligt tilfreds Karina Lorentzen, der er retsordfører for partiet. 

Hun har som repræsentant for et af regeringens støttepartiet været dybt involveret i forhandlingerne om aftalen for Kriminalforsorgen, der har strakt sig ud over det meste af efteråret. 

Få fuld adgang til DigiTech

DigiTech er målrettet professionelle, der arbejder med offentlige it- og digitaliseringsprojekter. Både på kunde- og leverandørsiden. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til DigiTech
Alt indhold på DigiTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.