Se fordelingen: Hvilket ministerium bruger flest penge på it-konsulenter?

Jeppe Bruus
Illustration: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix.
Udgifterne til it-konsulenter vokser i staten. I 9 ud af 20 ministerier er udgifterne steget i løbet af det seneste år, og i ét ministerium blev der brugt mere end 1,5 milliard på it-konsulenterne i 2021. Se listen her.
13. juni kl. 15:24

Statens årlige konsulentforbrug er igen vokset og ifølge en ny opgørelse fra Finansminsteriet brugte landets ministerier 3,7 milliarder kroner på it-konsulenter i 2021.

Udgifterne er steget flere steder i staten. I alt har 9 ud af 20 ministerier brugt flere penge på it-konsulenter i 2021 end i 2020, og samlet set er udgifterne på området vokset med 323 millioner kroner på ét år.

Det ministerium, der har haft flest udgifter til it-konsulenterne i det forgangne år, er Skatteministeriet. Der blev der brugt 1,5 milliarder kroner på de eksterne it-folk, hvilket er 193,2 millioner kroner mere end i 2020.

Få fuld adgang til DigiTech

DigiTech er til professionelle, der arbejder med offentlig digitalisering og it-projekter. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til DigiTech
Alt indhold på DigiTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
15. juni kl. 09:20

Hvorfor skal man acceptere markedsføringscookies, for at kunne se overblikket over de enkelte ministeriers forbrug af af it-konsulenter? Det er vel ikke nødvendigt med markedsføringscookies, for at vise en graf, tabel eller lignende?

Uden ovenstående, og uden viden om hvilke projekter der har brugt hvor mange konsulentkroner, er det svært at debattere emnet.