Sådan undgår du det dårlige RPA-projekt: »Det er vigtigt at screene potentielle processer og vurdere, om de opfylder de tre kriterier«

RPA
Illustration: Bas Nastassia/Shutterstock.
Danske myndigheder satser i disse år stort på RPA, der skal automatisere rutineopgaver for de ansatte. Men det kan hurtigt blive en dyr fornøjelse uden udbytte, hvis man vælger de forkerte processer. DigiTech har talt med Devoteams Per Eeg om, hvordan man kommer godt i gang.
Indblik12. juni 2019 kl. 05:00
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

De danske kommunerne har i årevis skullet løse flere opgaver for færre penge, og flere steder satses der på RPA - robotic process automation - som en del af løsningen.

Men som flere danske myndigheder også har erfaret, kan man komme til at spilde penge og ressourcer på at søsætte RPA-projekter, der aldrig kommer til at fungere, hvis man ikke er skarp, når der skal udvælges processer og testes.

Per Eeg er seniorpartner hos Devoteam Management Consulting, og han har blandt andet udarbejdet analyser for KL, Finansministeriet og Regionerne om perspektiverne i RPA, ligesom han i flere år har været involveret i offentlige RPA-projekter.

DigiTech har talt med ham om, hvordan man kommer godt i gang - og hvad man ikke skal gøre.

Hurtig og konsistent

»Robotten går ind via den vanlige brugergrænseflade og gør det, som brugeren normalt vil gøre. Den gør det noget hurtigere end brugeren, og den gør det samme hver gang, hvor mennesker måske kan komme til at klikke eller taste forkert,« siger Per Eeg og tilføjer, at RPA især vinder indpas på administrative opgaver indenfor regnskab, bogholderi, løn og HR. 

»Vi har set myndigheder, der på under et år har automatiseret over 10 pct. af deres administrative områder, men vi er langtfra i mål med at høste alle gevinsterne,« siger Per Eeg. 

Få fuld adgang til DigiTech

DigiTech er målrettet professionelle, der arbejder med offentlige it- og digitaliseringsprojekter. Både på kunde- og leverandørsiden. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til DigiTech
Alt indhold på DigiTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger