Sådan undgår du det dårlige RPA-projekt: »Det er vigtigt at screene potentielle processer og vurdere, om de opfylder de tre kriterier«
RPA

Foto : Bas Nastassia/Shutterstock

Sådan undgår du det dårlige RPA-projekt: »Det er vigtigt at screene potentielle processer og vurdere, om de opfylder de tre kriterier«

Danske myndigheder satser i disse år stort på RPA, der skal automatisere rutineopgaver for de ansatte. Men det kan hurtigt blive en dyr fornøjelse uden udbytte, hvis man vælger de forkerte processer. DigiTech har talt med Devoteams Per Eeg om, hvordan man kommer godt i gang.
De danske kommunerne har i årevis skullet løse flere opgaver for færre penge, og flere steder satses der på RPA - robotic process automation - som en del af løsningen. Men som flere danske myndigheder også har erfaret, kan man komme til at spilde penge og ressourcer på at søsætte RPA-projekter, der aldrig kommer til at fungere, hvis man ikke er skarp, når der skal udvælges processer og testes.
Vil du have fuld adgang til DigiTech?
Forudsætninger for et RPA-projekt
  • Processerne skal være regelbaserede.
  • Processerne skal være repetitive.
  • Data skal være tilgængelige i digital form.

 

OS2Autoproces

OS2autoproces er en tværkommunal løsning til indberetning, styring og deling af automatiseringsegnede processer.

Løsningen skal både kunne bruges til deling af viden og erfaringer i egen kommune og på tværs af alle landets kommuner.

Formålet med OS2autoproces er at synliggøre, dele viden og erfaringer samt kvalificere de processer og arbejdsgange, som har et højt potentiale til at blive automatiseret i og mellem kommunerne.

Nationalt Genom Center
Annonceret d. 26-05-2020
Aarhus Kommune
Annonceret d. 25-05-2020
Region Syddanmark
Annonceret d. 25-05-2020