Sådan ser de 12 signaturprojekter om kunstig intelligens ud

Andrei_R/Bigstock
Illustration: Andrei_R/Bigstock.
12 ny signaturprojekter skal undersøge brugen af kunstig intelligens i kommuner og regioner. En håndfuld af projekterne bygger på erfaringer fra tidligere signaturprojekter, mens andre er helt nye.
26. januar kl. 05:55
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

I mandags løftede Digitaliseringsstyrelsen sløret for de sidste 12 signaturprojekter, der skal give flere erfaringer med brugen af kunstig intelligens i kommuner og regioner.

Digitaliseringsstyrelsen har valgt at kalde deres projekter, der beskæftiger sig med kunstig intelligens, for signaturprojekter. Formålet er at afprøve teknologien i forskellige dele af den offentlige sektor. Man kan også bruge ordet flagskibsprojekt, fortæller Digitaliseringsstyrelsen over telefonen.

Ved kommunernes og regionernes økonomiaftale i 2020 blev det vedtaget, der skulle oprettes en investeringsfond, der skulle støtte projekterne økonomisk. Perioden strækker sig fra 2020-2022, og siden er der blevet søsat 28 projekter, hvor yderligere 12 projekter altså blev annonceret i mandags. Det er de sidste i denne omgang.

Projekterne er blevet aftalt enkeltvis mellem regeringen, Kommunernes Landsforening og Danske Regioner. I 2022 er der ved økonomiaftalerne blevet tildelt 60 mio. kr. til 12 signaturprojekter.

Selvom perioden for investeringsfonden er udløbet i år, ser det ikke ud til, at regeringen er færdige med at undersøge brugbarheden i kunstig intelligens. På finansloven for 2022 er der nemlig afsat 142,8 mio. kr. de næste tre år til en ny pulje, der skal støtte lignende projekter.

De nyligt igangsatte projekter spænder vidt, så her får du et overblik over de 12 signaturprojekter.

Få fuld adgang til DigiTech

DigiTech er til professionelle, der arbejder med offentlig digitalisering og it-projekter. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til DigiTech
Alt indhold på DigiTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger