Sådan organiserer Region Nord RPA-projekter: »Vi inddrager så vidt muligt alle vores medarbejdere«

RPA
Illustration: Bigstock.
Automatisering med RPA vinder indpas i det offentlige i disse år, og mange ser det som et middel til at spare penge på 'dumme' arbejdsopgaver, så medarbejderne kan fokusere på kerneydelsen. DigiTech har set på, hvordan man organiserer med succes i Region Nordjylland.
Indblik4. marts 2019 kl. 05:00
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

I Region Nordjylland håndterer softwarerobotter både tolkefakturaer for hospitalerne, betaling af fakturaer fra de forenede dampvaskerier og indhentning af refusion fra faglige organisationer. Samlet set har Region Nordjylland mere end 25 robotter i drift pt, og ligesom andre myndigheder på både regionalt, kommunalt og statsligt niveau arbejder nordjyderne med RPA-teknologi for at understøtte sagsbehandlingen og samtidig imødekomme årlige krav om besparelser.

Men hvordan sikrer man sig, at en proces rent faktisk er egnet til automatisering, inden man går i gang med at bruge penge på det?

Læs også: RPA-kaos i Udlændingestyrelsen: »Vi har taget en alt for stor mundfuld fra start af«

Ifølge Jesper Kløvborg Laustsen, der er centerchef i Region Nordjyllands Center for Administration, er det vigtigt at inddrage de medarbejdere, der sidder med processen til daglig, fra begyndelsen.

»Vi inddrager så vidt muligt alle vores medarbejdere i dette her. Det er dem, der har skoen på, der ved, hvor den trykker,« siger han til DigiTech og uddyber, det handler om fysisk at sætte den medarbejder, der sidder med processen, sammen med dem, der kan hjælpe med at automatisere den enten helt eller delvist.

Få fuld adgang til DigiTech

DigiTech er målrettet professionelle, der arbejder med offentlige it- og digitaliseringsprojekter. Både på kunde- og leverandørsiden. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til DigiTech
Alt indhold på DigiTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger