Sådan gevinstrealiserer Københavns Kommune: »Det er et sejt arbejde - ligesom god projektledelse«

Københavns Rådhus
Illustration: Bigstock. Se større version
Digitaliseringschef Ina Corydon fortæller, hvordan gevinstrealisering planlægges og løbende justeres i forbindelse med digitaliseringsprojekter i Københavns Kommune.
Indblik12. august 2019 kl. 05:00
errorÆldre end 30 dage

Kommunerne skal lave mere for færre penge.

Sådan lyder ræsonnementet bag mange digitaliseringsprojekter, og digitalisering ses i mange kommuner som et af de primære værktøjer til at opretholde serviceniveauet samtidig med, at der skal spares penge.

Gevinstrealisering er derfor et nøgleord - men hvordan sikrer man sig, at man rent faktisk får de besparelser og forbedringer ud af et projekt, som man oprindeligt satte sig for?

DigiTech har talt med digitaliseringschef Ina Corydon fra Københavns Kommunes Socialforvaltning om, hvordan man estimerer potentielle gevinster i forbindelse med digitaliseringsprojekter - og hvordan man sikrer, at de forventede gevinstrealiseringer er så realistiske som muligt.

Identificér en gevinstejer

I Københavns Kommunes Socialforvaltning er der ansat omkring 9.500 medarbejdere, og med et budget tæt ved de seks milliarder kroner er Socialforvaltningen på størrelse med Randers Kommune.

Ina Corydon startede som Digitaliseringschef i slutningen af 2017, og på det tidspunkt blev der allerede arbejdet systematisk med gevinstrealisering. Et kernepunkt i kommunens tilgang er, at der skal være tæt opfølgning på og løbende justering af forventede gevinster ved digitaliseringsprojekter.

Få fuld adgang til DigiTech

DigiTech er målrettet professionelle, der arbejder med offentlige it- og digitaliseringsprojekter. Både på kunde- og leverandørsiden. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til DigiTech
Alt indhold på DigiTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.