Rigsrevisionen skal undersøge statslige it-projekter: »It i staten kan anses som kritisk infrastruktur på linje med elektricitet og veje«

Foto : Henrik Sørensen.

Rigsrevisionen skal undersøge statslige it-projekter: »It i staten kan anses som kritisk infrastruktur på linje med elektricitet og veje«

Staten bruger årligt milliarder af kroner på it, der skal digitalisere store dele af den offentlige sektor. Nu vil statsrevisorerne have undersøgt beslutningsgrundlaget for de statslige it-projekter.
Det offentlige Danmark bruger milliarder af kroner på it hvert år, og i takt med, at helt centrale funktioner i det offentlige bliver digitaliseret, bliver it-projekternes succes også vigtigere og vigtigere. Derfor vil statsrevisorerne nu have Rigsrevisionen til at undersøge grundlaget for de beslutninger, der bliver taget om at poste millioner og milliarder i indkøb af it-løsninger til staten.
Få fuld adgang til DigiTech?
DigiTech er målrettet professionelle, der arbejder med offentlige it- og digitaliseringsprojekter. Både på kunde- og leverandørsiden.
Prøv DigiTech

Få 3 ugers gratis og uforpligtende prøveabonnement

Klik her
Fem principper for statslige it-projekter

Fem principper er med til at sikre, at staten ikke igangsætter unødigt risikofyldte it-projekter.

De fem principper er:

1: Staten skal være ambitiøs i forhold til digitalisering af den offentlige sektor, men skal kun gå forrest i anvendelsen af umodne tekniske løsninger, såfremt der er særlige perspektiver ved at foretage en sådan satsning.

2: Allerede indkøbte eller udviklede løsninger skal genbruges i videst muligt omfang.

3: Kun projekter med klart beskrevne omkostninger, gevinster og effekter bør gennemføres.

4: Projekter skal opdeles og afgrænses ved at minimere omfang og kompleksitet med fokus på de forretningsmæssige mål.

5: Projekterne skal gennemføres med fælles metoder og kvalificerede ressourcer, således at der i alle projekter er et passende modenhedsniveau.

Kilde: Digitaliseringsstyrelsen

ODENSE KOMMUNE
Annonceret d. 17-09-2021
Brønderslev Kommune
Annonceret d. 15-09-2021
I/S Amager Ressourcecenter
Annonceret d. 14-09-2021
Økonomistyrelsen
Annonceret d. 08-09-2021