Regionerne rystede af skræk inden lanceringen af Digital Post: Frygtede for patienternes sikkerhed

Covita
Medarbejdere afprøver udstyret, inden covid-intensivafdelingen, Covita, bliver taget i brug på Riget. Illustration: Rigshospitalet. Se større version
Et corona-presset sundhedsvæsens behov for stabilitet var den officielle forklaring på udskydelsen af Digital Post. Men dokumenter, som Digitech har fået aktindsigt i, viser et kaotisk forløb helt op til deadline, hvor regionerne var i noget nær panik.
Indblik15. december 2021 kl. 05:45
errorÆldre end 30 dage

Corona får skyld for meget. Senest blev den globale pandemi også taget i brug som en omstændighed, der krævede en så høj grad af driftsstabilitet, at Digitaliseringsstyrelsen måtte opgive overgangen til den nye version af Digital Post få dage før lanceringen. 

Eller sådan så det i hvert fald officielt ud. Pressemeddelelsen var klar og tydelig. Her slog vicedirektør Adam Lebech blandt på behovet for driftsstabilitet og ansvaret for den kritiske it-infrastruktur her i samfundet. 

Det blev også nævnt, at regionerne havde udtrykt bekymring – men det skulle ses i lyset af den nuværende situation. 

Men dokumenter som DigiTech har fået aktindsigt i viser et noget mere nuanceret billede, hvor man med rimelighed kan spørge sig selv, om løsningen reelt set var klar til at blive taget i brug den 30. november.  

Få fuld adgang til DigiTech

DigiTech er målrettet professionelle, der arbejder med offentlige it- og digitaliseringsprojekter. Både på kunde- og leverandørsiden. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til DigiTech
Alt indhold på DigiTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.
settingsDebatindstillinger
#1
Fandango Mil
18. december 2021 kl. 09:19

Det er mig en gåde, hvordan NC kan have klarmeldt løsningen den 10. november. De sidste par uger op imod go live var der flere uannoncerede heldags-servicevinduer, massiv ustabilitet i den administrative adgang hvor myndigheder skulle lave opsætning for tilslutning og i de fire dage, hvor det var muligt at lave end-to-end test oplevede vi alvorlige fejl, nedetid og divergerende udmeldinger fra digst.