Region Syd vil bruge 300 millioner på digitalisering over to år: Her er planen

Foto : Systematic

Region Syd vil bruge 300 millioner på digitalisering over to år: Her er planen

Danmark står stadig uden en fælles offentlig digitaliseringsstrategi, men arbejdet kører på fuld tryk lokalt. Region Syddanmark er på vej med en toårig køreplan for den digitale udvikling, og der planlægges investeringer for mere end 300 millioner kroner.
Selvom vi i Danmark er mangedobbelte mestre i digitalisering, så har vi siden udgangen af 2020 stået uden en strategi for udviklingen på tværs af den offentlige sektor.
Få fuld adgang til DigiTech?
DigiTech er målrettet professionelle, der arbejder med offentlige it- og digitaliseringsprojekter. Både på kunde- og leverandørsiden.
Prøv DigiTech

Få 3 ugers gratis og uforpligtende prøveabonnement

Klik her
Udbud på vej i Region Syddanmark
  • Nyt løn og vagtplanlægningssystem. Den nuværende kontrakt med leverandøren udløber. Hvorfor der skal sikres et nyt kontraktgrundlag.
  • Nyt (nationalt) system til evaluering af lægelig videreuddannelse. Den nuværende kontrakt med leverandøren ophører.
  • Opstart af udbud på Dankost (kostsystem). Kontraktperioden ophører.
  • Fællesregionalt udbud af patologisystem (forventes anskaffet og implementeret henover denne strategiperiode og næstkommende strategiperiode).
  • Forberedelse af fælles regionalt udbud af præhospital journal (PPJ). Anskaffelsen forventes gennemført i næste strategiperiode.
  • Fælles regionalt udbud af web baseret adgang til at rekvirere en laboratorierekvisition til alle laboratorier i Danmark (Webreq). Region Nordjylland som drifter og forvalter systemet, vil stå for udbuddet.
  • Opstart af udbud af restjournalsystem (Onbase). Systemet anvendes bl.a. til håndering af dokumenter, som skal være en del af journalen, men som ikke ”produceres” i EPJ Syd eller andre kliniske systemer. F.eks. breve, attester og lignende.
  • Genudbud af logistiksystem på hjælpemiddelområdet. Leverandøren har annonceret ønske om at konsolidere på anden platform.
Skatteforvaltningen
Annonceret d. 26-11-2021
Banedanmark
Annonceret d. 26-11-2021
Banedanmark
Annonceret d. 26-11-2021
Banedanmark
Annonceret d. 26-11-2021