Region Syd vil bruge 300 millioner på digitalisering over to år: Her er planen

læger regionerne
Illustration: Systematic. Se større version
Danmark står stadig uden en fælles offentlig digitaliseringsstrategi, men arbejdet kører på fuld tryk lokalt. Region Syddanmark er på vej med en toårig køreplan for den digitale udvikling, og der planlægges investeringer for mere end 300 millioner kroner.
25. oktober 2021 kl. 06:00
errorÆldre end 30 dage

Selvom vi i Danmark er mangedobbelte mestre i digitalisering, så har vi siden udgangen af 2020 stået uden en strategi for udviklingen på tværs af den offentlige sektor.

Lokalt arbejder man dog stadig strategisk med digitaliseringen - og DigiTech er dykket ned i det seneste udkast til Region Syddanmarks strategi for 2022 til 2024.

Trecifret millioninvestering

Overordnet set er der lagt op til betydelige it-investeringer i det syddanske.

Indtil videre er planen, at der skal følge 335 millioner kroner med den nye strategi, og mere end en tredjedel af pengene skal investeres under en bred paraply, som regionen kalder “en god digital arbejdsdag”.

Det dækker blandt andet over, at der skal bruges mere end 133 millioner kroner på videreudvikling af eksisterende systemer, 26,4 millioner på udbud og 4,5 millioner kroner på automatisering.

Få fuld adgang til DigiTech

DigiTech er målrettet professionelle, der arbejder med offentlige it- og digitaliseringsprojekter. Både på kunde- og leverandørsiden. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til DigiTech
Alt indhold på DigiTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.