Region Sjælland fravælger AI-pakkeløsning i nyt udbud: »Vi har valgt at splitte det op«

Region Sjælland
I et kommende udbud vil regionen anskaffe en såkaldt patologisk viewer-løsning, som skal gøre det muligt for lægerne i regionen at kigge på vævsprøverne digitalt i stedet for at gøre det gennem et mikroskop, som man traditionelt har gjort. Illustration: Region Sjælland.
Region Sjælland leder efter en ny it-løsning, der skal bruges til at analysere vævsprøver på hospitaler. For at undgå høj leverandørafhængighed regner regionen med at splitte udbuddet op, så visnings-teknologi og analyseværktøj bliver købt hver for sig.
2. maj kl. 05:30

Opdateret den 2. maj 2022 klokken 10:33.

Hvert år tager lægerne i Region Sjælland over 100.000 prøver af væv fra patienter, og nu er regionen gået på jagt efter et nyt system, der skal gøre det lettere at undersøge og analysere de mange vævsprøver.

I et kommende udbud vil regionen anskaffe en såkaldt patologisk viewer-løsning, som skal gøre det muligt for lægerne i regionen at kigge på vævsprøverne digitalt i stedet for at gøre det gennem et mikroskop, som man traditionelt har gjort.

Forud for udbuddet har regionen haft gode erfaringer med at teste en viewer-løsning, der var leveret som en samlet pakke, som også indeholdt AI-teknologi til billedanalyse af vævsprøverne. Men Region Sjælland har i første omgang valgt at dele de to ting op, således at AI-løsninger er skåret ud af scopet for det nye første udbud.

»Vi har valgt at splitte det op, så vi i første omgang går i udbud med en viewer-løsning. Senere hen skal vi så have kigget på, hvad vi gør med AI-teknologien,« siger Maria Thorsø Romanius, der er leder for udbudsprojektet i Region Sjælland.

Få fuld adgang til DigiTech

DigiTech er målrettet professionelle, der arbejder med offentlige it- og digitaliseringsprojekter. Både på kunde- og leverandørsiden. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til DigiTech
Alt indhold på DigiTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger