Region om forsinket sygesikringssystem: Vi skulle implementere GDPR

Følg projektet19. december 2018 kl. 05:50
errorÆldre end 30 dage

For nylig kunne DigiTech fortælle, at sygesikringssystemet Praksys bliver 112 millioner kroner dyrere end oprindeligt budgetteret.

Systemet skal blandt andet håndtere udbetaling af honorar til praktiserende læger fra kommuner og regioner, ligesom det også skal håndtere borgernes lægevalg og udstedelse af sundhedskort.

Systemet skulle have været klar i 2016, men nu lyder aftalen med leverandøren, DXC Technology, i stedet, at både kommuner og regioner tager systemet i brug inden udgangen af 2020.

Læs også: Uenigheder forsinker nyt sygesikringssystem: Bliver 112 millioner kroner dyrere

I jagten på en forklaring har DigiTech været forbi Kombit, der henviser til Region Hovedstaden.

Og fra Region Hovedstaden lød meldingen i første omgang, at forsinkelsen blandt andet skyldes lovændringer i projektperioden, som systemet har skullet tilpasses.

»Projektet er desværre blevet forsinket, bl.a. fordi der har været behov for at foretage ændringer grundet ny lovgivning og nye overenskomster, f.eks. i forbindelse med GDPR-reglerne. Desuden har leverandøren haft udfordringer med at levere de lovede leverancer til tiden,« hed det i et svar fra regionen efter DigiTechs første henvendelse.

Få fuld adgang til DigiTech

DigiTech er målrettet professionelle, der arbejder med offentlige it- og digitaliseringsprojekter. Både på kunde- og leverandørsiden. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til DigiTech
Alt indhold på DigiTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.