Region H køber it-løsning til 720 millioner kroner: »Billeddiagnostikken er vores kernesystem«

Underskrift på nyt system til billeddiagnosticering
Underskriverne fra venstre: Sune Henriksen, administrerende direktør Sectra Danmark og Rasmus Møgelvang, lægefaglig direktør, Rigshospitalet. Illustration: Region Hovedstaden.
It-virksomheden Sectra skal levere et nyt system til Region Hovedstadens hospitaler. Systemet skal bruges til at lave billeddiagnosticering og brystkræftscreening, og efter planen bliver der sat strøm til det på det første hospital i 2023.
6. maj kl. 09:40

Når lægerne på Region Hovedstadens hospitaler for fremtiden skal lave billeddiagnosticering af patienter, kommer det til at foregå i en it-løsning fra virksomheden Sectra.

Det står klart, efter regionen har valgt den svenske leverandør som vinderen af et omfattende udbud af et nyt, centralt billeddiagnostisk it-system. Med sejren bliver Sectra tildelt en kontrakt, der har en samlet værdi på 720 millioner kroner, og til gengæld skal virksomheden stå for implementering og drift af systemet frem til 2037.

Ifølge Region Hovedstaden er det store indkøb »et afgørende skridt på vejen mod en mere effektiv og præcis diagnostik og behandling af patienter«, og derudover påpeger regionsdirektør, Jens Gordon Clausen, at teknologi og digitalisering er blevet vigtigere i sundhedsvæsenet.

Få fuld adgang til DigiTech

DigiTech er målrettet professionelle, der arbejder med offentlige it- og digitaliseringsprojekter. Både på kunde- og leverandørsiden. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til DigiTech
Alt indhold på DigiTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger