Regeringens konsulent-fatwa kan være gift for it-projekter: »Projekter bliver dårligere, tager længere tid og kommer potentielt aldrig i mål«

S-regeringen er træt af, at konsulenter fylder i de offentlige budgetter, og både staten, regioner og kommuner er pålagt milliard-besparelser på eksterne kræfter. Men nu råber to af landets fremmeste projektfolk vagt i gevær - de frygter, at vigtige it-projekter kommer til at lide under besparelserne.
5. oktober 2020 kl. 05:00
errorÆldre end 30 dage

Rettet 05-01-2021: Det fremgik tidligere upræcist, at besparelserne skulle falde i de kommende år. Det er hvert år. 

Regeringen har beordret de offentlige konsulentbudgetter på slankekur, og ministerier og styrelser er over de kommende år pålagt at finde besparelser i milliardklassen.

Det går blandt andet hårdt ud over flere af de ministerier, der har gang i de allerstørste it-projekter i Danmark - og det får flere af landets fremmeste projektfolk til at råbe vagt i gevær.

En af dem er Anne Marie Jess Hansen, der netop er trådt ud af Statens It-råd efter i en årrække at have vejledt statens største it-satsninger.

»Jeg synes, at der ligger en kæmpe udfordring i adgangen til kompetencer. Staten har ikke samme adgang til kompetencer inden for it, som det private. Derfor er det et kæmpe problem, at den nuværende regering har nedkaldt den her fatwa over de eksterne konsulentbudgetter,« siger hun til DigiTech.

Få fuld adgang til DigiTech

DigiTech er målrettet professionelle, der arbejder med offentlige it- og digitaliseringsprojekter. Både på kunde- og leverandørsiden. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til DigiTech
Alt indhold på DigiTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.