Regeringen strammer skruen: Øger kravet til konsulentbesparelser i kommuner og regioner

Christiansborg
Illustration: Bigstock / Sara Rønnow Sejtzer Herlet. Se større version
14. juni 2021 kl. 05:45
errorÆldre end 30 dage

I de kommende år skal der landets kommuner og regioner spytte endnu mere betragteligt i kassen til regeringens annoncerede besparelser på konsulentområdet. 

Det fremgår af økonomiaftalerne for både regionerne og kommunerne, som blev indgået i sidste uge.

Der var oprindeligt lagt op til, at regionerne skulle finde besparelser for 100 millioner kroner i 2025 stigende fra i år, hvor den første del af besparelsen skal falde. Men med den seneste aftale er der lagt op til, at det tal skal fordobles. 

»Regeringen og Danske Regioner er enige om, at regionerne reducerer udgifterne til eksterne konsulenter med yderligere 50 millioner kroner i 2023, 75 millioner kroner i 2024 og 100 millioner kroner i 2025, således at den samlede omprioritering fra konsulenter til velfærd i regionerne udgør 200 millioner kroner årligt i 2025 ift. 2020,« står der således i aftalen. 

Også i landets 98 kommuner skal man finde flere penge til regeringens sparemanøvre end først antaget. Fra at skulle have fundet en milliard kroner i 2025, så øges den besparelse nu med en fjerdedel, fremgår det af aftalen. 

Få fuld adgang til DigiTech

DigiTech er målrettet professionelle, der arbejder med offentlige it- og digitaliseringsprojekter. Både på kunde- og leverandørsiden. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til DigiTech
Alt indhold på DigiTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.