Professor: Konsulentbesparelser kræver færre projekter og højere lønninger

Konsulenter grønthøst
Regeringens planer om at skære i konsulentudgifterne kommer for alvor til at tage fart i 2021. Illustration: Nanna Skytte. Se større version
Det offentlige skal stoppe med at sætte it-projekter i søen og smide ansvaret over til konsulenterne. I stedet skal fokus være på tiltrækning af dygtige medarbejdere og opbygning af domæneviden, mener professor. 
Interview1. december 2021 kl. 05:45
errorÆldre end 30 dage

Hvis staten skal gøre sig mindre afhængig af eksterne it-konsulenter, kræver det, at porteføljen af it-projekjter ryger på slankekur, og at der tages et nødvendigt opgør med lønstrukturen.

Sådan lyder beskeden fra Jan Pries-Heje, der er professor i information og Datalogi på Roskilde Universitet (RUC) og forsker i organisatoriske og ledelsesmæssige aspekter af IT-udvikling og -anvendelse.

”Jeg synes, at det er at give op for skattepengene, at blive ved med at sige, at vi er nødt til at lægge tingene over til konsulentfirmaerne. Det er simpelthen en for dyr løsning,” siger professoren og understreger, at han godt forstår regeringens ønske om at ansætte flere it-folk.

Få fuld adgang til DigiTech

DigiTech er målrettet professionelle, der arbejder med offentlige it- og digitaliseringsprojekter. Både på kunde- og leverandørsiden. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til DigiTech
Alt indhold på DigiTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.