Problemer med topledelse og leverandører er oftest skyld i, at statens it-projekter skrider

Software
Illustration: TheCorgi/Bigstock.
Når statens it-projekter bliver forsinkede eller fordyrede, peger pilen oftest tilbage på problemer med topledelsen og leverandørerne, viser ny analyse fra Statens It-råd. Tendensen kan ifølge rådet være et udtryk for, at professionaliseringen af it-projektstyringen er gået i stå.
11. maj kl. 05:32

Når store it-projekter på tværs af staten bliver ramt af forsinkelser, fordyrelser eller tab af gevinster, er det oftest ledelsen eller leverandørerne, der er årsag til problermerne

Sådan lyder det fra Statens It-råd, der i en ny statusrapport, der samler op på tendenserne for it-udviklingen i staten i løbet af de seneste år.

Hvert halve år uddeler it-rådet trafiklys til de store it-projekter i landets ministerier og styrelser, og i den nye rapport har it-rådet analyseret, hvad der har ligget til grund for de røde og gule trafiklys, der er blevet uddelt siden 2018.

Konklusionen er klar. Hvert andet gule eller røde lys til projekterne har enten haft rod i problemer med ledelsen eller leverandørerne.

Klik på boksen for at læse mere om analysen. Artiklen fortsætter nedenfor.

Få fuld adgang til DigiTech

DigiTech er målrettet professionelle, der arbejder med offentlige it- og digitaliseringsprojekter. Både på kunde- og leverandørsiden. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til DigiTech
Alt indhold på DigiTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger