Pandemien har styrket it-cheferne: Nu skal momentum udnyttes

Tina Nunno udgav i 2015 en bog om, hvordan it-chefen kunne lade sig inspirere af filosoffen Machiavelli. I dag ser hun, at pandemien har skubbet it-chefen ind i en ny central rolle.
Tina Nunno udgav i 2015 en bog om, hvordan it-chefen kunne lade sig inspirere af filosoffen Machiavelli. I dag ser hun, at pandemien har skubbet it-chefen ind i en ny central rolle. Illustration: Gartner. Se større version
Den verdensomspændende coronapandemi har trukket it-chefen ud af skyggerne og ind på den allerøverste ledelsesgang. Den nye rolle er velfortjent efter en afgørende indsats på et særdeles kritisk tidspunkt. Men der skal fortsat kæmpes for indflydelsen, lyder det fra forfatter Tina Nunno.
15. november kl. 06:00

Fra den ene dag til anden skal alle medarbejdere sendes hjem. Herfra skal de arbejde på deres bærbare pc’er – på nye ukendte digitale platforme. Sikkerheden skal følge med, og ja så skal driften bare køre videre.

Havde man præsenteret scenariet som et tankeeksperiment for blot nogle få år siden, ville det have virket mere eller mindre absurd. Ikke desto mindre blev det sidste år med ét virkelighed for organisationer over hele kloden.

»Siden pandemien er CIO’ens (it-chefen .red) position virkelig blevet styrket i relation til både den resterende ledelse og til bestyrelsen,« konstaterer Tina Nunno, der er vice president hos analysehuset Gartner og forfatter til bogen – The Wolf in CIO's Clothing.

Hun ser en klar tendens til, at it-chefen er blevet trukket helt frem i organisationen og i højere grad end nogensinde før både anses som en betroet rådgiver for virksomheden og som indehaver af afgørende information om, hvordan virksomheden holdes flydende, når omstændighederne hele tiden ændrer sig.

Det har for alvor udløst en ny situation, hvor it-chefen har fået enorm styrke og dermed også muligheder for at ændre på ellers fastfrosne hierarkier og organisationsdiagrammer.

Få fuld adgang til DigiTech

DigiTech er målrettet professionelle, der arbejder med offentlige it- og digitaliseringsprojekter. Både på kunde- og leverandørsiden.

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til DigiTech
Alt indhold på DigiTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Du har ikke tilladelse til at deltage i debatten. Kontakt support@ing.dk hvis du mener at dette er en fejl.
Forsiden
Sådan gjorde corona Sundhed.dk til kritisk infrastruktur

Sådan gjorde corona Sundhed.dk til kritisk infrastruktur

Direktør Morten Elbæk Petersen, Sundhed.dk, har under corona-pandemien måttet håndtere alt fra utraditionelle serverindkøb til den martsdag i 2021, hvor Mette Frederiksen fik hele Sundhed.dk til at gå i sort.
Mia Nyegaard, socialborgmester, Københavns Kommune.

Nyvalgt borgmester gør op med konsulentjagt: "Vi skal simpelthen stoppe med at tro, at vi kan klare alting selv"

Det er fuldstændigt urealistisk at tro, at man i en offentlig institution som Socialforvaltningen kan klare sig uden brug af konsulenter, lyder det fra Mia Nygaard, der forleden skiftede borgmesterkontor i Københavns Kommune. Dermed går hun ret op imod regeringens markante opgør med forbruget af netop konsulenter i det offentlige. 
IT-konsulenter i det offentlige

Regeringen er træt af dyre jakkesæt i det offentlige, og myndighedernes konsulent-budgetter er beordret på slankekur i de kommende år. Samlet set skal der findes 3 milliarder kroner om året i konsulentbesparelser, men samtidig er en række store it-projekter baseret på netop ekstern konsulentbistand.

Ny aftale sætter for alvor gang i legacy-oprydning hos Rigspolitiet

Ny aftale sætter for alvor gang i legacy-oprydning hos Rigspolitiet

Den løbende oprydning i det omfattende it-landskab hos Rigspolitiet er blevet en klar prioritet med den seneste politiaftale. Det fortæller oprydder og it-direktør Lars Ole Dybdal. 

Seneste debat

Ugens digitalisering: Data-bommert i Region Nord og kritik af MitID

Ugens digitalisering: Data-bommert i Region Nord og kritik af MitID

Kære læser, Endnu en begivenhedsrig uge i det digitale Danmark går på held, og ugens nyhedsopsamling begynder i Region Nordjylland, der i denne uge fik kritik af Datatilsynet. En halv million nordjyder kan nemlig potentielt have fået eksponeret deres personlige helbredsoplysnigner samt andre 'beskyttelsesværdige oplysninger' over en periode på tre år. Hel
I Japan sætter man nu mange kræfter ind på, at digitaliseringen af den offentlige sektor skal lykkes. Det giver muligheder for danske virksomheder, der står klar til at eksportere danske løsninger.

Gamle systemer og stramme krav spænder ben for eksport af dansk digitalisering

Det er sværere end først antaget at sælge danske løsninger til at digitalisere den offentlige sektor i Japan. Sådan lyder vurderingen fra Karen Ejersbo Iversen, der hjælper til med indsatsen på ambassaden i Tokyo.
 
Bekymring over MitID og kedelig rekord for statens it-projekter

Bekymring over MitID og kedelig rekord for statens it-projekter

Kære læser, Det har været en stor nyhedsuge for offentlig it og digitalisering, og vi begynder opsamlingen hos et af de mest centrale projekter overhovedet.