Pandemien har styrket it-cheferne: Nu skal momentum udnyttes

Tina Nunno
Tina Nunno udgav i 2015 en bog om, hvordan it-chefen kunne lade sig inspirere af filosoffen Machiavelli. I dag ser hun, at pandemien har skubbet it-chefen ind i en ny central rolle. Illustration: Gartner. Se større version
Den verdensomspændende coronapandemi har trukket it-chefen ud af skyggerne og ind på den allerøverste ledelsesgang. Den nye rolle er velfortjent efter en afgørende indsats på et særdeles kritisk tidspunkt. Men der skal fortsat kæmpes for indflydelsen, lyder det fra forfatter Tina Nunno.
15. november 2021 kl. 06:00
errorÆldre end 30 dage

Fra den ene dag til anden skal alle medarbejdere sendes hjem. Herfra skal de arbejde på deres bærbare pc’er – på nye ukendte digitale platforme. Sikkerheden skal følge med, og ja så skal driften bare køre videre.

Havde man præsenteret scenariet som et tankeeksperiment for blot nogle få år siden, ville det have virket mere eller mindre absurd. Ikke desto mindre blev det sidste år med ét virkelighed for organisationer over hele kloden.

»Siden pandemien er CIO’ens (it-chefen .red) position virkelig blevet styrket i relation til både den resterende ledelse og til bestyrelsen,« konstaterer Tina Nunno, der er vice president hos analysehuset Gartner og forfatter til bogen – The Wolf in CIO's Clothing.

Hun ser en klar tendens til, at it-chefen er blevet trukket helt frem i organisationen og i højere grad end nogensinde før både anses som en betroet rådgiver for virksomheden og som indehaver af afgørende information om, hvordan virksomheden holdes flydende, når omstændighederne hele tiden ændrer sig.

Det har for alvor udløst en ny situation, hvor it-chefen har fået enorm styrke og dermed også muligheder for at ændre på ellers fastfrosne hierarkier og organisationsdiagrammer.

Få fuld adgang til DigiTech

DigiTech er målrettet professionelle, der arbejder med offentlige it- og digitaliseringsprojekter. Både på kunde- og leverandørsiden. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til DigiTech
Alt indhold på DigiTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.