Organisationer glæder sig over flertal for elektroniske patientjournaler i fængslerne

Medarbejdere
I landets fængsler foregår en stor del af sundhedsplejen fortsat på gammeldags manér - hvor journaler fortsat er på papir. Illustration: Kriminalforsorgen. Se større version
Flere af de organisationer, der i skarpe vendinger har kritiseret manglen på elektroniske journaler i fængslerne, er glade for, at politikerne på Christiansborg nu vil gøre noget ved problemet med papirbaserede journaler. Men en succesfuld implementering er afgørende for, at jublen endelig kan bryde løs.
20. december 2021 kl. 05:45

Patientsikkerheden i landets fængsler står til at få et gevaldigt løft. Det er resultatet af den politiske aftale for Kriminalforsorgens arbejde frem mod 2025, som en række partier med regeringen i spidsen står bag. 

Heri fremgår det, at en elektronisk patientjournal skal udbredes på tværs af Kriminalforsorgens institutioner. Dermed er også sat en foreløbig slutdato for det analoge papirregime, som ifølge organisationerne har skadet patientsikkerheden blandt indsatte i landets fængsler.

Læs mere her: Efter hård kritik: Kriminalforsorgen indfører elektroniske patientjournaler i landets fængsler

Aftalen vækker i første omgang glæde hos både Selskabet for Patientsikkerhed og Dignity – Dansk Institut mod Tortur. 

Sidstnævnte organisation er blandt andet med, når der bliver ført tilsyn fængslerne, og her er overlæge Marie Brasholt glad for aftalen, der blev offentliggjort i slutningen af sidste uge. 

Få fuld adgang til DigiTech

DigiTech er målrettet professionelle, der arbejder med offentlige it- og digitaliseringsprojekter. Både på kunde- og leverandørsiden. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til DigiTech
Alt indhold på DigiTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.