Open source og behovsdrevne løsninger er vejen til succes

Når man planlægger et open source-projekt til mange offentlige brugere, er det organiseringen, der afgør, om projektet får succes som ét fælles projekt, eller om det ender som mange små forgreninger eller helt falder til jorden, skriver Rasmus Frey fra OS2 i dette synspunkt.
Produktet OS2faktor er ikke det nyeste af de 22 open source-produkter i OS2. Men det er et glimrende eksempel på en it-løsning, der bevægede sig fra idé til OS2-produkt og videre til OS2's governanceniveau 2 ud af 3 på seks måneder. Løsningen OS2faktor er en 2-faktor autentifikationsløsning, som grundlæggende virker til ADFS-systemer.
Vil du have fuld adgang til DigiTech?

Nævnte firmaer

OS2-fællesskabet

OS2-fællesskabet er en forening for brug og udvikling af open source-software. Fællesskabet har i dag 69 offentlige medlemmer og 62 leverandørpartnere.

Fællesskabet blev stiftet i 2012 og gennemgik i 2014-2015 en professionalisering med introduktion af en governancemodel og ansættelse af en forretningsleder. I dag er der et centralt sekretariat med to medarbejdere og flere produkttilknyttede medarbejdere.

Open source er en måde at udvikle og dele sit produkt på, der understøtter, at andre med samme behov kan få glæde af produktet. Ikke kun den måde, softwaren er skabt på, men også den måde, hvorpå den deles med andre.

OS2 i praksis

I OS2-fællesskabet bruger vi:

  • Jira og Confluence
  • Github
  • En Drupal-platform til projektgrupper, vejledninger osv.

3 niveauer med minimumskrav til:

  • Relevans
  • Formkrav
  • Governance
  • Strategisk sammenhæng
Rigspolitiet
Annonceret d. 06-04-2020
Region Syddanmark
Annonceret d. 02-04-2020
Udenrigsministeriet
Annonceret d. 02-04-2020
FlexDanmark
Annonceret d. 02-04-2020