Offentlige AI-projekter snubler i GDPR og dårlig datakvalitet

Snubler
Illustration: Bigstock/AndreyPopov.
Tre udfordringer stikker hovedet frem i de offentlige pilotprojekter med kunstig intelligens. Det er: Juridiske uklarheder, ustrukturerede data, og systemer, som ikke er designet til at håndtere dataudtræk.
29. april 2021 kl. 11:28
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

En række såkaldte signaturprojekter skal få gang i udviklingen af AI i den offentlige sektor. Hvor 33 procent af myndighederne i dag anvender machine learning og AI, forventer 91 procent at tage teknologierne i brug i 2023, fremgår det af rapporten IT I Praksis.

Formålet er klart: Kunstig intelligens kan bidrage til at effektivisere den offentlige sektor yderligere. Projekterne afvikles inden for sundheds-, social- og beskæftigelsesområdet samt området for tværgående sagsbehandling.

Digitaliseringsstyrelsen har foretaget en såkaldt ‘temperaturmåling’ på projekterne, og konklusionen er, at GDPR, tekniske problemer og dårlig datakvalitet er de foreløbige snubletråde for kunstig intelligens.

Datakvalitet, jura og teknik volder besvær

Omkring en tredjedel af projekterne har oplevet væsentlige udfordringer med utilstrækkelig datakvalitet. Det kan eksempelvis være, at der i data findes mange fritekstfelter, som kan være krævende og svære at arbejde med.

Det betyder, at flere projekter kigger efter andre datakilder, eller forsøger selv at sikre mere strukturerede data fremover.

Få fuld adgang til DigiTech

DigiTech er målrettet professionelle, der arbejder med offentlige it- og digitaliseringsprojekter. Både på kunde- og leverandørsiden. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til DigiTech
Alt indhold på DigiTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.