Nyvalgt borgmester gør op med konsulentjagt: "Vi skal simpelthen stoppe med at tro, at vi kan klare alting selv"

Mia Nyegaard
Illustration: Københavns Kommune.
Det er fuldstændigt urealistisk at tro, at man i en offentlig institution som Socialforvaltningen kan klare sig uden brug af konsulenter, lyder det fra Mia Nygaard, der forleden skiftede borgmesterkontor i Københavns Kommune. Dermed går hun ret op imod regeringens markante opgør med forbruget af netop konsulenter i det offentlige. 
22. november 2021 kl. 05:45
errorÆldre end 30 dage

Regeringens igangværende opgør med konsulentforbruget i det offentlige giver anledning til bekymring hos den tidligere socialborgmester i Københavns Kommune, Mia Nyegaard.

Københavns Kommune er nemlig sammen med landets resterende 97 af slagsen blevet bedt om at levere et markant bidrag til den samlede besparelse.

Alt i alt skal kommuner på tværs af landet i 2025 have fundet 1,25 milliarder kroner i besparelser i forhold til forbruget sidste år. Det skræmmer på borgmesterkontoret.  

"Jeg er imod, at konsulentregningen skal nedbringes bare som et quick fix imod storkapitalen. Vi skal selvfølgelig tænke os om og se, hvad vi kan klare lige så godt til den samme kvalitet in house, og hvornår vi skal bruge et blik udefra," forklarer Mia Nyegaard.

Efter konstitueringen i Københavns Kommune er hun blevet valgt til kultur - og fritidsborgmester, men som leder af Socialforvaltningen har hun blandt andet stået i spidsen for en indsats, hvor man i forvaltningen har arbejdet med såkaldte hackathons for at etablere en ny form for markedsdialog.

Det har givet en masse spændende prototyper, som man nu i forvaltningen kan betragte og overveje, om man skal skalere op. 

Få fuld adgang til DigiTech

DigiTech er målrettet professionelle, der arbejder med offentlige it- og digitaliseringsprojekter. Både på kunde- og leverandørsiden. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til DigiTech
Alt indhold på DigiTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger