Ny chef for DI Digital: »Vi skal have en standard for håndtering af data«

Rikke Zeberg, direktør i DI Digital og digitaliseringspolitisk chef i DI
Illustration: DI.
Hvis danske virksomheder skal kunne udnytte de astronomiske mængder af data, der følger med digitaliseringen, må det offentlige stille sig i spidsen for at udvikle en standard, mener Rikke Zeberg, der er ny direktør i DI Digital. Hun ønsker øget fokus på it-kvalifikationer i bredden og i dybden, og vil sætte ind over for digitaliseringens bagside: de it-kriminelle.
Interview13. januar 2021 kl. 06:15
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Lige efter nytår forlod Rikke Zeberg sin post som direktør i Digitaliseringsstyrelsen til fordel for jobbet som branchedirektør i DI Digital og chef for digitaliseringspolitik og dermed industriens stemme på et af tidens – og ikke mindst fremtidens – helt centrale områder.

Umiddelbart ikke det dårligste tidspunkt at overtage tjansen al den stund, at rigtigt mange danskere under coronakrisen nyder godt af hjemmearbejdsplads og hjemmeundervisning og hvad dertil hører af digitale værktøjer. Det har åbnet øjnene for de mange muligheder, digitaliseringen rummer, påpeger Rikke Zeberg.

»Lige nu er der et momentum i forhold til den digitale udvikling. Regeringen har også meldt ud, at den kommer med en ny strategi om yderligere digitalisering af den offentlige sektor og bedre rammer for vækst til det private erhvervsliv ved hjælp af digitalisering. Så der er en politiske vilje.«

Når det gælder de meste presserende udfordringer, er der ikke den store forskel på de opgaver, Rikke Zeberg havde fokus på i Digitaliseringsstyrelsen, og dem, der venter hende i DI, men perspektivet er naturligvis et andet, understreger hun:

Få fuld adgang til DigiTech

DigiTech er målrettet professionelle, der arbejder med offentlige it- og digitaliseringsprojekter. Både på kunde- og leverandørsiden. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til DigiTech
Alt indhold på DigiTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger