Nu er 53.000 ansatte i staten koblet på fælles HR-system: »Arbejdet stopper ikke her«

Økonomistyrelsen
På kontorerne i Økonomistyrelsens kontorbygning er der i flere år blevet arbejdet på et projekt om et fælles HR-system til statslige organisationer. Den nye løsning skal dækker 53.000 medarbejdere, og den skal bruges i forbindelse med registrering af ansættelser, orlov, fravær og fratrædelser. Illustration: Økonomistyrelsen.
Økonomistyrelsen er nået i mål med fjerde og sidste bølge for implementeringen af Statens HR. Nu er i alt 53.000 ansatte fordelt på 123 offentlige institutioner blevet koblet på systemet, og det vækker begejstring hos styrelsen.
20. april kl. 05:45

Efter flere års arbejde er Økonomistyrelsen nået i mål med fjerde og sidste bølge af implementeringsfasen for projektet om en ny fælles HR-løsning i staten.

Det betyder, at i alt 53.000 ansatte fordelt på 123 offentlige institutioner nu er blevet koblet på systemet ved navn Statens HR, og det vækker begejstring hos Per Helmer Roos, der er kontorchef i Økonomistyrelsen.

»Vi vil gerne både sige tak og uddele stor ros til vores kollegaer ude i institutionerne for den engagerede indsats, som de har lagt i at sikre den lokale implementering af Statens HR. Vi har sammen nået en vigtig milepæl,« siger Per Helmer Roos i en meddelelse fra Økonomistyrelsen og tilføjer:

»På tværs af staten arbejdes der nu med afsæt i en fælles digital løsning og med afsæt i fælles strukturer for HR-data. Men arbejdet stopper ikke her. Det gode fundament skal understøtte den videre digitalisering af HR-opgaverne i tæt samarbejde med gode kollegaer på tværs af staten og hos selvejende institutioner. Vi har en god plan for de kommende år, og vi har høje ambitioner om at skabe sammenhængende digitale løsninger«.

Få fuld adgang til DigiTech

DigiTech er målrettet professionelle, der arbejder med offentlige it- og digitaliseringsprojekter. Både på kunde- og leverandørsiden. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til DigiTech
Alt indhold på DigiTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger