NLP-værktøjer opsnuser den skjulte persondata

Det kan være en kæmpe opgave, når en medarbejder manuelt skal grave persondata frem fra gamle mails og dokumenter, der har ligget uberørt i flere måneder. Men der findes programmer, som kan effektivisere den del af compliance-arbejdet.
Persondata kan ligge som spredehagl på computere. Den gemmer sig i gamle dokumenter, i obskure mapper og mails fra sidste år, som man ikke lige har fået slettet. For mange virksomheder er det uoverskueligt at få et overblik over oplysningerne, hvis en medarbejder skal gennemgå alle filer, vurderer Bjørn Leth Erichsen, co-founder af virksomheden Sixtus, som blandt andet udvikler softwareløsninger:
Få fuld adgang til DigiTech?
DigiTech er målrettet professionelle, der arbejder med offentlige it- og digitaliseringsprojekter. Både på kunde- og leverandørsiden.
Prøv DigiTech

Få 3 ugers gratis og uforpligtende prøveabonnement

Klik her
Hvornår skal man slette data?

GDPR siger, at en dataansvarlig skal slette eller anonymisere persondata, når man ikke længere behandler det, og derfor ikke har en god grund til at have det liggende.

Andre love, som for eksempel bogføringsloven eller hvidvaskloven, kan kræve, at man skal opbevare data i længere tid. Man kan læse mere om sletteregler for persondata på Datatilsynets hjemmeside.