Minister ser store digitale eksportmuligheder til EU-lande med øremærkede milliarder

Version2stairs
Illustration: EU/Genevieve ENGEL/Nanna Skytte.
Dansk virksomheder står på spring for at få andel i de milliarder af EU-kroner fra genopretningspakkerne, der er målrettet digitalisering. Sådan lyder beskeden fra finansminister Nicolai Wammen i et folketingssvar. 
24. november 2021 kl. 05:45
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Når milliarder af kroner pumpes ud til EU’s medlemslande for at at bidrage til genopbygningen efter coronakrisen, er der store muligheder for dansk erhvervsliv. 

Sådan lyder vurderingen fra finansminister Nicolai Wammen (S), der i et svar til Folketingets Europaudvalg betoner mulighederne på det kraftigste.  

"Genopretningsplanerne fra andre EU-lande rummer et stort potentiale til at løfte dansk eksport og dermed bidrage til at øge vækst og beskæftigelse i Danmark. Det skyldes ikke mindst, at en betydelig del af midlerne skal udmøntes inden for områder som grøn og digital omstilling, hvor danske virksomheder og arbejdspladser er blandt de førende," står der således i svaret. 

Dermed er der udsigt til at genopretningsarbejdet i unionen kan give dobbelt jackpot i dansk økonomi.

For det første, fremgår det af svaret, vil tiltagene herhjemme resultere i, at beskæftigelsen kan øges med 8.000 personer, men herefter vil andre EU-landes appetit på grønne og digitale initiativer, som en stor del af pengene med tvang er afsat til. 

Få fuld adgang til DigiTech

DigiTech er målrettet professionelle, der arbejder med offentlige it- og digitaliseringsprojekter. Både på kunde- og leverandørsiden. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til DigiTech
Alt indhold på DigiTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger