Minister afliver idé om et fælles dansk EPJ-system: Ikke løsningen på udfordringerne

Midt EPJ
Illustration: Systematic.
I et svar til Folketingets Sundhedsudvalg giver sundhedsminister Magnus Heunicke (S) drømmen om et fælles EPJ-system et tungt nyrehug. Det er svært at gennemskue de økonomiske konsekvenser og skaber risiko for leverandørafhængighed, lyder vurderingen.
6. oktober 2021 kl. 05:45
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

En overflyvning over det danske arbejde med elektroniske patientjournaler (EPJ) efterlader et – på trods af resultaterne – noget broget billede. 

Sundhedsplatformen er et kapitel helt for sig selv, og dramaet om valget af platform i Region Syddanmark endte med at skabe den tvedelte EPJ-struktur, vi har i dag, hvor Østdanmark har Sundhedsplatformen, mens man i Vestdanmark benytter Systematics Columna-løsning.  

På trods af lovprisninger om, at et fælles vestdansk system giver gode muligheder  for synergier på tværs af de tre regioners grænser, hvor klinikerne nemt kan samarbejde, har det været en stående undren blandt flere, at man i et land på Danmarks størrelse har valgt operere med flere forskellige EPJ-løsninger.

Men i et svar til Folketingets Sundhedsudvalg gør sundhedsminister Magnus Heunicke (S) med udgangspunkt i et svar fra Danske Regioner det klart, at ét fælles system ikke står på regeringens dosmerseddel. 

Få fuld adgang til DigiTech

DigiTech er målrettet professionelle, der arbejder med offentlige it- og digitaliseringsprojekter. Både på kunde- og leverandørsiden. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til DigiTech
Alt indhold på DigiTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger