Mail-håndtering og øjensygdomme: Her er de nye signaturprojekter 

øje
Illustration: endomotion, bigstock. Se større version
Regeringen, KL og Danske Regioner sætter yderligere 60 millioner af til de såkaldte signaturprojekter. Parterne er blevet enige om 12 nye projekter, der skal modtage støtte i 2022. 
6. september 2021 kl. 06:00
errorÆldre end 30 dage

12 nye såkaldte signaturprojekter er blevet udvalgt af Regeringen, KL og Danske Regioner til at bære AI-faklen i det offentlige.

Det fremgår af forslaget til finansloven for 2022, som regeringen fremlagde mandag. Forslaget er vel og mærke endnu ikke vedtaget af Folketinget, men de tre parter er ifølge forslaget blevet enige om, hvilke projekter skal støttes i denne omgang.  

De 12 nye projekter fordeler sig ligeligt mellem regioner og kommuner, og de spænder fra et projekt i Sønderborg Kommune, der vil afprøve beslutningsstøtte til at håndtere aktindsigter, til et projekt under Rigshospitalet, der vil bruge AI til bedre diagnostik af gravide. 

Regeringen, KL og Danske Regioner blev i 2019 enige om at nedsætte 200 millioner over fire år til signaturprojekter, der kunne afprøve AI i kommuner og regioner. I første omgang blev 15 signaturprojekter sat i gang, og sidste år fik yderligere 13 projekter tilsagn om støtte.  

Og nu kommer altså endnu et kuld af signaturprojekter, der sender det samlede antal op på 40. 

Få fuld adgang til DigiTech

DigiTech er målrettet professionelle, der arbejder med offentlige it- og digitaliseringsprojekter. Både på kunde- og leverandørsiden. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til DigiTech
Alt indhold på DigiTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.