Økonomistyrelsens kontorbygning.
Økonomistyrelsens kontorbygning.

Foto : Økonomistyrelsen

Kvalitetsløft på vej til Navision Stat: “Det kommer til at se noget nyere og lækrere ud”

Økonomistyrelsen har planer om en ny og forbedret brugergrænseflade på økonomisystemet Navision Stat, men der er lang vej endnu. Først skal man i mål med ‘extensions’, for det kræver Microsoft til fremtidige opdateringer.
Økonomistyrelsen har ambitioner om at give brugergrænsefladen på det enorme ERP-system Navision Stat en ordentlig overhaling, men der er lange udsigter til kvalitetsløftet.  For først skal man i hus med en teknisk opgradering, som styrelsen arbejder på lige nu.
Få fuld adgang til DigiTech?
DigiTech er målrettet professionelle, der arbejder med offentlige it- og digitaliseringsprojekter. Både på kunde- og leverandørsiden.
Prøv DigiTech

Få 3 ugers gratis og uforpligtende prøveabonnement

Klik her

Nævnte firmaer

Et klassisk økonomisystem

Navision Stat er et ERP-system, som kunderne bruger til klassisk økonomistyring “og alle de discipliner, der ligger under det,” fortæller Carina Priess Sørensen.

I alt har systemet omkring 20.000 brugere fordelt på 400 kunder - typisk med hver sin database. Det er både statslige kunder, der bruger systemet, som for eksempel Det Kongelige Teater og DMI, og selvejende kunder som Københavns Universitet og Grenå Gymnasium. Målt på databaser er der lidt flere selvejende kunder end statslige, ifølge kontorchefen.

Der ligger lidt over 1000 regnskaber i databaserne, og de er delt op i to kategorier. Omkring 110 af databaserne indeholder nemlig regnskaber fra kunder, der bliver regnskabsmæssigt serviceret af statens administration i Hjørring. De bruger en standardversion af Navision og har ingen lokale justeringer.

Alle de selvejende kunder kan derimod selv vælge at bygge ekstra funktionalitet ovenpå Navision Stat.