Kvalitetsløft på vej til Navision Stat: “Det kommer til at se noget nyere og lækrere ud”

Økonomistyrelsen
Illustration: Økonomistyrelsen.
Økonomistyrelsen har planer om en ny og forbedret brugergrænseflade på økonomisystemet Navision Stat, men der er lang vej endnu. Først skal man i mål med ‘extensions’, for det kræver Microsoft til fremtidige opdateringer.
15. september 2021 kl. 04:45
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Økonomistyrelsen har ambitioner om at give brugergrænsefladen på det enorme ERP-system Navision Stat en ordentlig overhaling, men der er lange udsigter til kvalitetsløftet. 

For først skal man i hus med en teknisk opgradering, som styrelsen arbejder på lige nu.

Styrelsen er nemlig i fuld sving med at opdatere systemet, som er leveret af Microsoft, fra version NAV2016 til den nyere version NAV2018. Men det er ikke umiddelbart noget, som slutbrugeren kommer til at mærke i første omgang.

NAV2018-versionen er et krav, hvis man vil videre til den efterfølgende opdatering, Business Central (BC), og dén er Økonomistyrelsen meget ivrig efter at få fat på. For så vil brugergrænsefladen virkelig få et løft, fortæller Carina Priess Sørensen, kontorchef for økonomisystemer i Økonomistyrelsen.

»Det kommer til at se noget nyere og lækrere ud, og Microsofts egne erfaringer indikerer også, at den er lettere for nye brugere at lære, end den eksisterende brugergrænseflade,« siger hun.

Funktionalit skal rykkes over i extensions

Det primære fokus for Økonomistyrelsen er at få implementeret ‘extensions’ til systemet i opdateringen baseret på NAV2018. Det er nemlig den teknologi, Microsoft kræver, hvis man fremover vil lave lokale justeringer af systemet.

Få fuld adgang til DigiTech

DigiTech er målrettet professionelle, der arbejder med offentlige it- og digitaliseringsprojekter. Både på kunde- og leverandørsiden. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til DigiTech
Alt indhold på DigiTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Fortsæt din læsning
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger