Konsulentbesparelser kan tvinge ministerier til at overveje at slanke it-projektporteføljen 

Nicolai Wammen Finansministeren
Illustration: Morten Fauerby.
Det er ministerierne, der har ansvaret for at nedbringe konsulentregningen med de planlagte milliarder. Men finansministeren slår fast, at et ‘mindre prioriteringsrum’ kan betyde færre konsulentdrevne projekter – hvor mange står i det uvisse 
16. marts kl. 05:45
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

I hvert enkelt af centraladministrationens ministerier må man have projektplanerne rullet ud på bordet. 

For selvom man måske har planlagt et storstilet projekt, kan det blive en logisk konsekvens af de planlagte konsulentbesparelser, at færre projekter kan sættes i gang eller må skubbes. Det forklarer finansminister Nicolai Wammen (S) i et folketingssvar til Troels Lund Poulsen (V).

»Udmøntningen af konsulentbesparelserne medfører, at ministerier generelt har et mindre prioriteringsrum i forhold til at anvende eksterne konsulenter, hvorfor færre projekter med ekstern bistand generelt kan igangsættes. Den konkrete prioritering af, hvad der skal igangsættes, kan nedskaleres, løses ved hjælp af interne ressourcer eller bortprioriteres er de enkelte ministeriers ansvar,« skriver ministeren og understreger, at det ikke er muligt at opgøre, hvad der indtil videre ikke er blevet igangsat på og omkring Slotsholmen i København. 

Ikke et krav – men så alligevel

Med ministerens egne ord er det op til de enkelte ministerier, hvordan besparelserne skal udmøntes. Fra regeringens hånd er der således ikke pålagt et krav om, hvilke konsulenter der kan anvendes og dermed heller ikke, hvilke der skal spares væk. 

Få fuld adgang til DigiTech

DigiTech er målrettet professionelle, der arbejder med offentlige it- og digitaliseringsprojekter. Både på kunde- og leverandørsiden. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til DigiTech
Alt indhold på DigiTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger