Konkurrenterne blev dumpet: Derfor vandt Netcompany kampen om Datafordeleren

3. oktober 2022 kl. 05:282
København dronefoto
Der er flere årsager til, at SDFI valgte at dumpe både IBM og Systematics tilbud. Det fremgår af dokumenter fra udbudsprocessen. Illustration: JJFarquitectos / Bigstock Photo.
Tre it-giganter bød sig til, da Styrelsen for Dataforsyning og Infrastruktur gik i udbud med et stort it-projekt om Datafordeleren. Kontrakten på 380 millioner kroner gik til Netcompany, fordi styrelsen vurderede, at tilbuddene fra Systematic og IBM ikke levede op til betingelserne i udbuddet.
Artiklen er ældre end 30 dage

Da et stort it-udbud om drift og videreudvikling af Datafordeleren skulle afgøres i juni, var Netcompany den eneste leverandør, der havde givet et tilbud i overensstemmelse med udbudsbetingelserne.

Det viser dokumenter fra udbudsforløbet hos Styrelsen for Dataforsyning og Infrastruktur (SDFI), som DigiTech har fået indsigt i.

Læs hele artiklen

DigiTech er til professionelle, der arbejder med offentlig digitalisering og it-projekter.

Få 3 ugers gratis prøveabonnement. Betalingskort er ikke påkrævet, og du bliver ikke flyttet til et betalt abonnement efterfølgende.

Du kan også få tilsendt et tilbud til dig.

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til DigiTech
Alt indhold på DigiTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
Adgang til andre medier
Hver måned får du 6 klip, som kan bruges til permanent at låse op for indhold på vores andre medier.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
2 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
3. oktober 2022 kl. 08:11

Glimrende og interessant artikel! - Den kunne med fordel følges op af interviews med Systematic og IBM. Det ville være virkelig interessant at høre disse virksomheders forklaringer på, hvad der fik dem til lægge tilbud, som brød med klare (mindst?)-krav fra ordregiver? Var det fodfejl? Var det fordi man reelt mente, at ordregivers krav var umulige eller stærkt uhensigtsmæssige? Var det fordi man (og det kunne man måske godt forestille sig lige netop med Systematic og IBM) i nogle it-virksomheder stadig vedligeholder en fortælling om, at udbud efter Udbudsloven er et spil for galleriet og at man, når alt kommer til alt, alligvel befinder sig i et hjørne af Hjallerup Marked?

2
Redaktør, DigiTech -
6. oktober 2022 kl. 15:37
Redaktør, DigiTech

Hej Esben, tak for kommentaren og for at læse med. Det er relevante indspark, og vi kommer også fortsat til at følge projektet her på DigiTech. Så tøv ikke med at tage fat i mig vedrørende flere ideer eller forslag.

Mvh Christoffer Ranhauge, redaktør for DigiTech.