Kommuner i Østdanmark satser mere på fælles it-indkøb

Fælleskommunale it-samarbejder
Illustration: Digitech. Se større version
Antallet af fælleskommunale samarbejder om indkøb og projektledelse af it-systemer vokser, men der er forskel på, hvordan kommunerne arbejder sammen om it.
Tendens14. januar 2019 kl. 06:01
errorÆldre end 30 dage

Flere kommuner går sammen, når de skal indkøbe og projektstyre nye it-systemer. Det viser en oversigt over fælleskommunale it-samarbejder, som Kombit har lavet og jævnligt opdaterer. Her kan man se, at der i dag er 26 forskellige samarbejder mellem forskellige kommuner.

Samarbejderne svinger fra meget små konkrete samarbejder, f.eks. Esbjerg -Varde Samarbejdet – der er et samarbejde mellem de to kommuner – til samarbejder på tværs af hele Danmark, f.eks. Kombit, eller FOSAKO, hvor alle 98 kommuner er med.

I 2018 er der ikke kommet flere nye it-fællesskaber på listen, men flere kommuner har meldt sig ind i flere forskellige samarbejder; f.eks. er Herlev Kommune blevet en del af Den Storkøbenhavnske Digitaliseringsforening, mens OS2-samarbejdet er udvidet med syv kommuner.

Sjællændere forpligter sig

Opgørelsen fra Kombit viser, at lysten til at samarbejde er nogenlunde ens på tværs af Danmark.

Der er syv sjællandske it-samarbejder, syv jyske og to fynske, mens resten er samarbejder, der går på tværs af landsdele. Men der er alligevel forskelle på jyderne og sjællanderne, når man ser på, hvilken type samarbejde kommuner indgår i.

De sjællandske it-fællesskaber er nemlig i højere grad forpligtende og reelle indkøbsfællesskaber, mens flere af de jyske samarbejder mere har karakter af at være netværksgrupper, hvor man deler erfaringer og viden, men uden at sende konkrete opgaver i fælles udbud.

Få fuld adgang til DigiTech

DigiTech er målrettet professionelle, der arbejder med offentlige it- og digitaliseringsprojekter. Både på kunde- og leverandørsiden. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til DigiTech
Alt indhold på DigiTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.